16 December 2023

φανταοκτώ

Γλυκιά ευφορία. Είναι αυτή η αίσθηση αγαλλίασης μετά από έντονη σωματική άσκηση ή μετά από μια γουλιά καφέ ένα πρωινό Σαββάτου χωρίς υποχρεώσεις. Μια άσκοπη βόλτα με το αμάξι ή τότε που κάποιος από την παρέα είπε ένα πολύ καλό αστείο, μικρές στιγμές ή μικρές χαρές της ζωής καταδικασμένες να ξεχαστούν κάποια στιγμή. Αυτό ακριβώς είναι και το Suono Assente των v/z
Suono Assente, άνευ ήχου δηλαδή, είναι η κυκλοφορία που προέκυψε από τη συνεργασία του  πολυοργανίστα Zongamin με τη ντράμερ Valentina Magaletti. Εδώ λογικά ο άνθρωπος κλειδί είναι η Valentina Magaletti η οποία έχει σύμβαση αορίστου χρόνου με τη φανταλίστα - πέρσι ήταν στο #2 με το Paste των Moin και το 2021 στο #5 με τους Tomaga.  
Ο Φαντασμένιος φυσικά και γελάει με το άνευ ήχου καθώς ο ήχος είναι για να μπει στο μουσείο με των ήχων. Επίσης ακούει διάφορες απρόσμενες αναφορές, για παράδειγμα στο Candles νομίζει πως ακούει το τελευταίο λεπτό από το τραγούδι fluorescent gray από το παλιό ομότιτλο EP των Deerhunter και στο Caffe Giallo υπάρχει σίγουρα το organ donor του Dj Shadow. Τελικά είναι κάμποσες οι φορές που κάτι γνώριμο περνάει άλλα εδώ αυτό είναι το τελευταίο ζητούμενο, εδώ η γλυκιά ευφορία λέμε τρέχει από τη βρύση, δεν χρειάζεται να είσαι πιστοποιημένος αναγνώστης του Wire ή να βιώνεις το χωρισμό της ζωή σου. 
Και μιας και το έφερε η κουβέντα να πει ο Φαντασμένιος πως βρέθηκε στο λαηβ των Necks στο ωδείο (09/12). Οι αγαπημένοι αβαντ τζαζ των ιντελεκτουελ μουσικόφιλων (wire certified) δεν ενθουσίασαν τον γραφικό μπλογκερ. Στην πραγματικότητα εδώ το χάσμα είναι πολιτισμικό και μόνο στα ποστ μέρη (5 λεπτά περίπου) κατάφεραν να κερδίσουν την προσοχή του η οποία σε γενικές γραμμές κινήθηκε σε σκέψεις του τύπου πρέπει να πάρω λαμπάκι για τον φούρνο και δεν θυμάμαι αν έχω σημειώσει ποιος είναι ο διακόπτης της κουζίνας στον πίνακα. Με αυτά και με αυτά ήρθε η ώρα για το top-5 με τις πιο βαρετές συναυλίες του 2023:
 

No comments: