28 December 2023

φανταένα

Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Οι Flyying Colours εκτός από γυναίκα μπασίστρια (εδώ οι μεγάλες αλήθειες), έχουν και γυναίκα κιθαρίστρια. Δείτε το εξώφυλλο, διαβάστε τον τίτλο του δίσκου (You Never Know) και σκεφτείτε ποιο τεράστιο συγκρότημα έχει γυναίκες σε μπάσο και κιθάρα; Είναι φυσικά οι My Bloody Valentine. Ώρες ώρες νιώθει σαν τον Λιακόπουλο ο Φαντασμένιος. Όλο το σύμπαν σας δείχνει τη μία και μοναδική αλήθεια  αλλά εσείς δεν την βλέπετε και μόνος του εδώ σαν Δον Κιχώτης του πληκτρολογίου φωνάζει στο κενό. 
Το You Never Know των Flyying Colours λοιπόν. Γιατί; Έχει να προσφέρει κάτι καινούργιο στη μουσική του 2023; Όχι βέβαια, στην πραγματικότητα με δυσκολία έχει να προσθέσει οτιδήποτε στη μουσική που έχει κυκλοφορήσει από το 1992 και μετά. Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο κονσεπτ ή μια ιστορία πίσω από το δίσκο; Όχι δεν πέθανε κανένας, δεν σκότωσε κανένας, δεν μας την πέσανε τα media, είναι απλά ο τρίτος Shoagaze δίσκος μιας μπάντας από την Αυστραλία. Τότε;
Είναι απλό, είναι ένας δίσκος πετυχημένου ορθόδοξου shoegaze. Δεν έχει σημασία αν είναι 1988, αν είναι 2007 ή 2023. Σημασία έχουν τα κύματα θορύβου και μελωδίας να σε γεμίζουν από τα αφτιά ως τα δάκτυλα των ποδιών. Είναι ο δίσκος που ο Φαντασμένιος θέλει να ακούει τέρμα.  Στο αμάξι μετά τη δουλειά, στο σουπερμάρκετ, το μισάωρο που πέφτει ο ήλιος, αργά το βράδυ όταν γυρίζει ψιλολιώμα από το μπαρ, στο τρένο, στο αεροπλάνο, οπουδήποτε υπάρχουν ανθρώποι που εκφέρουν απόψεις. 
Τα 10 τραγούδια (35 λεπτά) του You Never Know είναι το παυσίπονο, το αντικαταθλιπτικό, είναι το αντιφλεγμονώδες που σπάει το οίδημα της καγκουρίλας που κυριαρχεί παντού. Τραπ φουσκωμένοι νέοι που θα σου γαμήσουν ό,τι έχεις και δεν έχεις, ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΓΚΙΑ, πουτάνες γυναίκες, απόψε θα παίζει όλη Σαλονίκη Καρρά, ο Καζαντζίδης ήταν ο μεγαλύτερος Έλληνας τραγουδιστής, ο Πάνου ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης, στις ειδήσεις παίζει μια γυναικοκτονία, άσχετο;
Εντάξει οι Flyying Colours δεν θα σώσουν κανέναν εκτός από τον Φαντασμένιο, που όταν βάζει αυτό το πράγμα στα ακουστικά και περπατάει με το κεφάλι κάτω νομίζει πως, ε τι να νομίζει, φαντασμένιος.

----------------0----------------
 
φανταλίστα 2023

1.   Flyying Colours - "You Never Know"
2.   DAIISTAR - "Good Time"
3.   Slowdive - "Everything Is Alive"
4.   Palms Psalm - "Ohana"
5.   Echo Tides - "Ανδρομέδα Fm"
6.   April Magazine - "Wesley's Convertible Tape For The South"
7.   Prins Obi - "New World Boi"
8.   V/z - "Suono Assente"
9.   Routine Death - "Comrade"
10.   All Hands_Make Light - "Darling The Dawn"
11.   Coti K.,Yiagos Hairetis, Panos "Tsiko" Katsikiotis - "Ρ​ι​ζ​ι​κ​ό Φ​α​ν​τ​α​σ​ι​α​κ​ό / Radical Imaginary"
12.   Yo La Tengo - "This Stupid World"
13.   Saul Adamczewski - "Adventures In Limbo"
14.   Guided By Voices - "Nowhere To Go But Up"
15.   Pearla - "Oh Glistening Onion, The Nightmare Is Coming"
16.   The Reds, Pinks & Purples - "The Town That Cursed Your Name"
17.   Explosions In The Sky - "End"
18.   Lorelle Meets The Obsolete - "Datura"
19.   Bombino - "Sahel"
20.   The Baseball Project - "Grand Salami Time!" 
 

2 comments:

Anonymous said...

Για ανθολογία τα ποστ. Αν ήμουν ο Καστανιώτης
θα ήσουν ο Παπαγιώργης μου.

Άφρο δε ώλτιμεϊτ Φάντα φαν

fantasmenios said...

Αφροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο :)