01 December 2023

φανταείκοσι

 
Εδώ μιλάμε για την πιο βαριά φανέλα στη φανταλίστα. Βασικά μιλάμε για την πιο βαριά φανέλα αυτή τη στιγμή στην μουσική το έτος 2023 τελεία και παύλα. Έχουμε και λέμε, Mike Mills (μπάσο στους REM), Peter Buck (κιθάρα στους REM), Scott McCaughey (μέγας συνεργάτης των REM) και Steve Wynn των Dream Syndicate. Όλοι αυτοί μαζί με την ντράμερ Linda Pitmon είναι οι The Baseball Project και κυκλοφόρησαν φέτος τον τέταρτο τους δίσκο Grand Salami Time! με τον οποίο μπαίνουν για πρώτη φορά σε φανταλίστα. 
Ένας δίσκος της μουσικής ροκ με θέμα το άθλημα του Baseball. Μουσικά ναι σωστά μαντέψατε ρε σατανάδες και REM θυμίζουν και Dream Syndicate θυμίζουν. Στιχουργικά πάλι σωστά μαντέψατε ρε σατανάδες, δεν βγάζει άκρη ο φαντασμένιος, τρέχα γύρευε τι λένε. Αλλά εντάξει ο Φαντασμένιος έχει έρθει εδώ για τη ζωή όχι για τις πληροφορίες. Και στην τελική πόσο βαθύ να είναι το νόημα όταν μιλάς για ένα άθλημα στο οποίο δεν έχει ομάδα ο Παναθηναϊκός; Λοιπόν επειδή σας βλέπει ο Φάντα που βαριέστε θα σας πασάρει τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου, βουρ στο Journeyman και στο Disco Demolition. 
Disco Demolition; Χμ, είναι 1979 και η disco είναι η απόλυτη μόδα και ο Steve Dhal είναι ένας από τους rock Dj που έχασε τη δουλειά του γιατί ο σταθμός που δούλευε το γύρισε στη δίσκο. Ο Dhal έπιασε δουλειά σε έναν αντίπαλο rock σταθμό κηρύσσοντας το μίσος του για ντίσκο σε κάθε ευκαιρία. Η κορύφωση της αντι-ντισκο μανίας του ήταν η διοργάνωση του Disco Demolition, δηλαδή μιας από τις προωθητικές ενέργειες των Chicago White Sox για να μαζέψουν στο γήπεδο περισσότερο κόσμο. Προς έκπληξη ακόμα και των ίδιων των διοργανωτών το στάδιο γέμισε. Στο διάλειμμα ο Dhal ανατίναξε ένα κιβώτιο με ντίσκο δίσκους αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή, σε λίγα λεπτά η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο καθώς χιλιάδες κόσμου μπήκε μέσα στο γήπεδο και τύφλα να έχουν τα επεισόδια Ιωνικός - Ολυμπιακός το 1997. Long live rock n roll έγραφε ένα πανό που κρατούσαν κάποιοι από τους γραφικούς πολέμιους της ντίσκο ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι πιο δίπλα κάνουν σεξ. Χαμός. Αυτή την απίστευτη ιστορία την έκαναν ένα 3λέπτο τραγούδι οι Baseball Project. Εδώ και το επικό βιντεοκλίπ. Ιδιοφυές. Κοίτα να δεις που σε ένα δίσκο για το Baseball υπάρχει η καλύτερη αφήγηση ιστορίας για το 2023. 
Φανταλίστα 2023, αυθεντικά και τεκμηριωμένα, πάμε γερά στο Παναθηναϊκός Ολυμπιακός τον Γενάρη για νεοποστ πανκ ντεμολισιον. 

 

No comments: