05 December 2023

φανταδεκάξι

Αυτό εδώ είναι ευγενική χορηγία μιας εκ των επτά αναγνωστριών του μπλογκ, μανταμ μανιφικ Καθλήν. 
Το συγκρότημα είναι οι The Reds, Pinks and Purples. Τυπικά τους πόντους της 16ης θέσης θα πάρει ο δίσκος τους με τίτλο The Town That Cursed Your Name, ωστόσο στην πραγματικότητα η θέση είναι για τη συνολική τους μουσική προσφορά το 2023. 
Τόσο το όνομα της μπάντας, όσο και τα εξώφυλλα φωνάζουν από μακριά λέξεις κλειδιά, indie, pop, fanzine, c86. Ναι αγαπητές αναγνώστριες εδώ η μουσική εκπέμπει αβάσταχτη αθωότητα, ελαφρά μελαγχολία και κάμποση ανεμελιά. Και θα πουν κάποιοι πως είναι ντεμοντέ και πως δεν έχει να πει κάτι πια το 2023 αλλά κάνουν λάθος. 
Είναι απαραίτητη αυτή η μουσική, όσο θα υπάρχουν αθλητικοί τύποι που θα σπάνε τα κοκάλινα γυαλιά αγοριών που διαβάζουν ποίηση και κομιξ, όσο θα υπάρχουν πανέμορφα κορίτσια που θα βγαίνουν με τα λάθος αγόρια, όσο θα υπάρχουν κάτι απογεύματα την άνοιξη που πέφτει ο ήλιος και είναι όλα όμορφα αλλά δεν έχεις να πας πουθενά, όσο θα υπάρχουν πράσινα λιβάδια για να ξαπλώνουν με τις ώρες νέοι που ξέρουν απέξω όλες τις ταινίες του Καουρισμάκι και όσο δεν απαντιούνται βασικά ερωτήματα όπως γιατί ρε Anne Mari άφησες τον Bobby Wratten ή γιατί ρε Isobele πίκρανες τον Stuart Murdoch;
Λοιπόν, μια χαρά είναι το The Town That Cursed Your Name αλλά στο EP Murder, Oral Sex & Cigarettes κρύβουν πραγματικούς θησαυρούς. Για παράδειγμα η ανθυποShogaze κιθάρα μετά το 3ο λεπτό του A Figure On the Stairs και το ποστ ροκουλι το γλυκούλι  Generator Shows. Μπράβο ρε Κάθλην, μπράβο. Σκάνε οι τραγουδάρες από παντού, Marty as a Youth και Perished in The Afternoon από το EP Everything You Ever Loved, αχ είναι τόσο όμορφα που θέλει να πάρει αγκαλιά τα ηχεία ο Φαντασμένιος. 

1 comment:

Anonymous said...

υπέροχο κείμενο. το καλύτερο so far.

Άφρο the Fanta fan