14 December 2023

φανταεννιά

Οι Routine Death είναι οι Lisa και Dustin Zozaya. Παντρεμένοι, ζούσαν από απόσταση (Αμερική - Σουηδία) για κάμποσα χρόνια, ωστόσο η περιγραφή για το νέο τους δίσκο στο site της Fuzz Club Records τους πολιτογραφεί ως Γκετεμπορκιανούς πλέον. Και κάπου εδώ τελειώνουν οι πληροφορίες για την μπάντα. Βέβαια η Fuzz Club Records (καμία σχέση φυσικά με το αθηναϊκό λαηβαδικο) είναι εγγύηση στις ψυχοκιθάρες. 
Εδώ το παίξιμο της ψυχοκιθάρας γίνεται κοιτώντας το πάτωμα με γωνία πάνω από 75 μοίρες τόσο όσο για να μπορεί να φέρει την ετικέτα shoegaze. Επίσης η παραγωγή είναι τόσο ελλιπής, που αν ρωτήσεις αγαπητή, είναι lo-fi κύριε Φαντασμένιο; Θα ακούσεις, ο Ορισμός του lo-fi κυρία μου. Αλλά έχει και μελωδίες, όμορφα τραγούδια και καθώς είναι σχεδόν απίθανο να καταλάβει ο στίχους ο Φάντα παίρνει την ατμόσφαιρα και την μεταφράζει όπως θέλει. 
Και ενώ τα πάμε καλά, τσουπ πετάνε και μια διασκευή Gouge Away και λιώνει ο Φαντασμένιος σαν τον φοντί που έτρωγε στην Ελβετία όταν διέσχιζε τις Άλπεις. Κούρασε ο Φάντασμένιος με τα βιωματικά αλλά δεν φταίει αυτός, φταίνε τα ποντκαστ. Ω ναι, είναι η ώρα για top-3 ποντκαστ αποθέωσης του βιώματος!!
1. Χίλιες και μία νύχτες του Μίχου. Το ακούς και πιστεύεις πως οι ήρωες του 40 ήταν γατάκια μπρος σε αυτούς που έχουν πιει ποτό το 2004 στο ποπ. Πλέον θεωρείται κλασικό στο είδος του, δυνατά φαντασμένο και όμορφα διανθισμένο από κριντζ αστεία.
2. Λίλης και Ζώης στο Avopolis. Αν το ποντκαστ του Μίχου είναι οι My Bloody Valentine, το ποντκαστ του avopolis είναι οι Routine Death!  Αρκετά φαντασμένο και αυτό, νοσταλγικό, ψαγμένο βασικά μόνο και μόνο που ο Ζώης ήξερε τον βλέπω κύκλους σε φάση εντάξει μωρέ πως κάνετε έτσι - ο Φαντασμενιος υποκλίνεται.
3. Ζοσιμαρ. Μάστορας στο βιωματικό, δεν πρέπει να υπάρχει θέμα για το οποίο να μην έχει μια προσωπική ιστορία ο Καίσαρης, στην οποία μάλιστα στο τέλος είναι αυτός πάντα ο πρωταγωνιστής. Αν οι φωτογραφίες πίσω από το γραφείο της Ντένης Μαρκόρα ήταν ποντκαστ, θα ήταν το ζοσιμαρ.  
Με φωνή Καίσαρη - δηλαδή ένταση 5/10, 7% γρέζι - στο #9 της Φανταλίστας το Comrade με διπλό Ρασπούτιν στο εξώφυλλο, διπλό (παύση) γιατί διπλό; (παύση) γιατί (μικρή παύση) χμ (μικρή παύση) γιατί είναι τόση η βρωμιά αλλά και η ομορφιά σε αυτό το δίσκο που δεν φτάνει ένας. 
 

2 comments:

Anonymous said...

είχε γραφείο η Ντένη Μαρκορά;

Άφρο

fantasmenios said...

https://www.kostoday.com/images/pictures/Lifestyle/Octomber2014/markora5.jpg