11 December 2023

φανταδώδεκα

Αν οι GBV είναι απόστολοι της indie ετούτοι εδώ είναι σίγουρα μέσα στην αγία τριάδα. Μέχρι τις αρχές των 00s κρατούσαν μαζί με τους Fugazi τη σημαία της πραγματικά ανεξάρτητης αμερικάνικης μουσικής. 
Τα τελευταία 20 χρόνια συνεχίζουν να είναι το καλύτερο συγκρότημα με τους λιγότερους φανατικούς οπαδούς. Και αν έχει ακούσει απόψεις τόσα χρόνια ο Φαντασμένιος, δεν έχει ακούσει ποτέ κανέναν να λέει πως οι Yo La Tengo είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα. Όπως δεν θυμάται δίσκους τους στις πρώτες θέσεις σε λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Το This Stupid World είναι στο #1 του Wire και #12 στην Φανταλίστα. 
Και επειδή το έκανε στο ποστ με τους GBV o φάντα και δούλεψε, θα το κάνει και εδώ για να ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε. Το top-3 του Φάντα από Yo La Tengo είναι:
  • Electr-O-Pura
  • I Can Hear The Heart Beating As One
  • Summer Sun
Κάθετος ο Φάντα. Τώρα δεν έχει κάποιο νόημα να γίνει κάποια ανάλυση για το δίσκο πέρα  από το ότι είναι ένας δίσκος yo la tengo που είναι στα καλύτερα τις χρονιάς. Δηλαδή όποια είναι να τον ακούσει, βασικά τον έχει ακούσει ήδη, σιγά μην περίμενε τον Φαντασμένιο. Εδώ το πολύ πολύ να γίνει λίγο κουβέντα για το πιο είναι το καλύτερο τραγούδι του δίσκου, που και πάλι δύσκολο να μην συμφωνήσουμε όλοι όταν υπάρχει μέσα το Aselestine. Οι Yo La Tengo κάνουν αυτό που κάνουν οι Yo La Tengo το οποίο είχε περιγράψει πολύ εύστοχα ο Θανάσης Μήνας το καλοκαίρι του 1997 στο τεύχος 220 που Ποπ και Ροκ:
 
"...Ένα απολαυστικό collage διαφορετικών ήχων και ετερόκλητων επιρροών. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο οι Yo La Tengo περνάνε από το ένα στυλ στο άλλο χωρίς να το καταλαβαίνει κανείς, πολλές φορές μάλιστα αυτό συμβαίνει και κατά τη διάρκεια ενός και μόνο κομματιού..."

 

2 comments:

Anonymous said...

sinatra drive breakdown και ομώνυμο
τα καλύτερα του δίσκου. Ξεκάθαρος Άφρο.

Maroudinho said...

ASELESTINE Λέμε μας έχει στοιχειώσει την χρόνια και την ίδια μας την ύπαρξη