13 December 2023

φανταδέκα

Οι All Hands_Make Light είναι το ντουέτο της τραγουδίστριας Ariel Engle (τραγουδίστρια των broken social scene) με τον Efrim Menuck των Godspeed You! Black Emperor. Άσχετο αλλά επειδή τα απολαμβάνει τα top-3 o Φάντα τελευταία πάρτε και τις πιο όμορφες τραγουδίστριες που έχουν περάσει από τους Broken Social Scene:
3. Feist
2. Emily Haines
Βασικά η Lisa είναι η πιο όμορφη γυναίκα στον Καναδά τα τελευταία χρόνια στην ιστορία της μουσικής που έχει υπάρξει σε αυτόν τον πλανήτη, τελεία. Κάθετος ο Φάντα. Όπως κατάλαβες κυρά Ariel δεν είσαι καν στο top-3 και όσο το σκέφτεται ο Φάντα δεν είσαι ούτε καν στο top-5. 
To Darling the Dawn είναι η δεύτερη τους κυκλοφορία, είχε προηγηθεί η ομότιτλη κασέτα το 2021. Κλασικός δίσκος Menuck όταν δεν κάνει παρέα με τους GYBE τουτέστιν λίγο ποστ φολκ λίγο shoegaze και τον βόμβο μου. Και εδώ είναι που οι φανατικές αναγνώστριες κοιτάτε την οθόνη και λέτε "μα αυτούς τους δίσκους ρε Φάντα εσύ τους έχεις 5αδα". Ναι φίλες μου δίκιο έχετε αλλά εδώ είχαμε ένα μικρό ατύχημα. Λοιπόν σας προειδοποιεί ο Φάντα, αν διαβάσετε από εδώ και πέρα ενδεχομένως να αλλάξετε γνώμη για το δίσκο - ειδικά αν είστε από αυτές που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον  καλλιτέχνη από το έργο του.

Μια φορά και ένα καιρό ο Φάντα διέσχιζε τις Άλπεις, για την ακρίβεια είχε μόλις περάσει το διάσελο Forcletta με προορισμό το Gruben όταν έβαλε να ακούσει ένα Podcast του αγαπημένου Kreative Kontrol. Η κουβέντα του συμπαθέστατου Βις με τους All Hands_Make Light (Εδώ το λινκ) είναι πραγματικά απολαυστική. Μιλάνε για κηπουρική, για την πρώτη κασέτα που ήταν πολύ lo-fi, και κάποια τραγούδια τα ξανα δούλεψαν στο νέο δίσκο, για τη διάθεση τους να παίξουν λαηβ κάποια στηγμή, για την αϋπνία και για την ιστορία πίσω από το τραγούδι "We Live on a Fucking Planet and Baby That's the Sun. Προσοχή, από εδώ και πέρα δεν φέρει καμιά ευθύνη ο Φάντα. Η αγαπητή Ariel λέει για το τραγούδι  
"Θυμάμαι που ξύπνησα ξαφνικά και ήμουν καθιστή (sic), ήταν αυτή η στιγμή της μέρας που σκάει το πρώτο φως, τότε μου ήρθε ξαφνικά η σκέψη πως ζούμε σε ένα πλανήτη που έχει το σχήμα σφαίρας (sic), δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως η Γη είναι επίπεδη (wait for it sic), αλλά σκέφτομαι πως είναι τρελό να ζουμε σε μια σφαίρα και πως θα είχε πιο πολύ νόημα η γη να είναι επίπεδη (legendary sic). Τότε γύρισα στον άντρα μου και του είπα "We Live on a Fucking Planet and Baby That's the Sun". Λεπτό με το λεπτό η Engle ξεδιπλώνει τον μάμπο τζάμπο χαρακτήρα της με ατάκες του τύπου "σε πονάει ο ώμος σου γιατί η λέξη (shoulder) έχει μέσα τη λέξη πρέπει (should). 
Μετά από όλα αυτά, 1% να ξέρει κάποιος τον Φάντα, καταλαβαίνει πως το δισκάκι των AH_ML είναι δισκάρα.

No comments: