21 December 2023

φαντατέσσερα

Να κάτι τέτοια κάνει ο Φαντασμένιος και του βγαίνει το όνομα του εκλέκτικ. Στο #4 της φανταλίστας μπλογκοβιζιονε 2023 είναι ο πρώτος δίσκος των Palms Psalm με τίτλο OTUHAKA. Τώρα αυτό το δισκάκι είναι απίθανο να είναι σε κάποια λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς πέρα από τη λίστα των μανάδων των  Palms Psalm, αλλά εδώ είναι ακραία μουσικά φαινόμενα δεν σταματάμε πουθενά.
Οι Palms Psalm είναι ένα πραγματικό συγκρότημα, δηλαδή υπάρχει. Είναι το συγκρότημα του Αμερικανοτογκονιανού Eric Pasi. Ο Eric Pasi έχει μια εταιρία με  φωτοβολταϊκά. Ρε σεις μη γελάτε, είναι σοβαρό το ποστ, είναι μια θέση πάνω από echo tides, δεν κάνει πλάκα ο Φαντασμένιος. Υπάρχει ο Pasi, δείτε εδώ. Θεούλης; Αν νομίζετε πως είναι λαχταριστος, τότε δεν έχετε ιδέα τι θα δείτε αν πατήσετε στο επόμενο λινκ εδώ
Ρε σοβαρά τώρα, μη γελάτε, μην είστε τέτοιοι με το που βάλετε το δίσκο στα 33 δευτερόλεπτα του Tide θα λέτε "ε ε ε ε" . Ναι θα χάσετε τα λόγια σας, πως είναι δυνατόν να βγαίνει αυτός ο ήχος από τον τύπο με την πολυνησιακή φούστα και το δίχαλο; Υπάρχει μια φολκλορ εσανς, λίγο τεκίλα, λίγο θάλασσα και το σερφ μου αλλά τελικά ο δίσκος είναι indie. 
Indie τύπου shoegaze (Otara Millionaires Curse) έως indie που θα ήταν best new music πριν από 12 χρόνια στο p4k (Blood + Water). Είναι ένας δίσκος που ακούγεται ευχάριστα ολόκληρος με μια εξαίρεση. Η εξαίρεση είναι το προτελευταίο σε ακροάσεις τραγούδι των Palms Psalm στο σποτιφαι, Missionary. 
Το Missionary είναι το καλύτερο τραγούδι που έχει γραφτεί ποτέ. Καταστρέφει το δίσκο διότι είναι τόσο κολλητικός ο εύθυμος ρυθμός που δεν είναι δυνατόν να μην κάνει κάποιος μια στάση για 5,10 100 ριπιτ. Είναι τόσο σπάνια η καλή εύθυμη μουσική που πραγματικά είναι κρίμα αυτό το τραγούδι να μην είναι παγκόσμιο hit. 
 

No comments: