29 June 2023

γιοσαηλοΝΟΤ - Οι Sigur Ros και η κομπανία τους στο Ηρώδειο 27/06

Γιατί ρε πούστη μου, γιατί; Γιατί πρέπει κάθε φορά ο Φαντασμένιος να κάνει τη βρώμικη δουλειά; Καλοκαιράκι, χωρίς σκόνη, χωρίς υγρασία, γεμάτο το Ηρώδειο, χαιρετάγατε, χαιρετάγατε, είστε αξιαγάπητοι πραγματικά, και πόσο όμορφα ρούχα, μπράβο σας, και το φεγγάρι μπροστά η ακρόπολη από πίσω και οι αγαπημένοι Sigur Ros με το δύο στα δύο σε Αθήνα και μια ορχήστρα μα τι ορχήστρα και κοντεμποράρι και από το Λονδίνο! Με τι καρδιά να σας το χαλάσει τώρα ο Φαντασμένιος; Γιατί πούστη μου, γιατί; Γιατί πρέπει κάθε φορά ο Φαντασμένιος να κάνει τη βρώμικη δουλειά; 
Λοιπόν ήρθε η ώρα για μια μεγάλη αποκάλυψη. Ο Φαντασμένιος δεν είναι ένας, δεν θα γράψω πόσοι είναι αλλά να ξέρετε πως είναι κάμποσοι. Πάνε οι Φαντασμένιοι όλοι μαζί στα λαηβ και σε όποιον δεν αρέσει κάθεται και γράφει το ποστ. Κατανοητό; 
 
Για το χθεσινό λαηβ ένας από τους Φαντασμένιους είπε σε μια φίλη του "εγώ πήγα να δω τους Sigur Ros με ορχήστρα, όχι την ορχήστρα με Sigur ros". Στο διάλειμμα η διπλανή του έλεγε στο τηλέφωνο "έχει απογειωθεί το Ηρώδειο". Είναι προφανές πως έχουμε να κάνουμε με τον φαντασμένιο που έχει χαμηλό επίπεδο, δεν ξέρει τι είναι οι νότες, τι είναι τα βιολιά λογικό να μην νιώσει τίποτα βλέποντας κάποιον να χαϊδεύει ένα πιατίνι, πάλι καλά που το ζωντάνεψαν εκεί στο τέλος μην τον πάρει και ο ύπνος και γίνουμε εντελώς ρεζίλι. Πολύ χαμηλό το επίπεδο δεν ένιωσε την μαγεία της υπογραμμικότητας των ήχων, πολύ κρίμα γιατί καθόταν και ψηλά, τόσο ψηλά που οι ήχοι θα μπορούσαν να τον κάνουν ένα με τα αστέρια. Δεν έχει σημασία που θα έχουμε μια βουλή με 65% φασίστες, σημασία έχει να έχεις επίπεδο. 
Όπως έλεγε ο μέγας Παναγιώτης Μπάρλας σε ένα fractal για τις (), "οι Sigur Ros κυκλοφόρησαν ακόμα ένα μινιμαλιστικό αριστούργημα και από εδώ και πέρα πρέπει να μιλάμε για μεγάλους μουσουργούς" (στο περίπου από μνήμης ε). Βέβαια όπως είπε ένας από τους Φαντασμένιους όλο αυτό περνάει μέσα από την όψη του πανκ ροκ την τρομερή των Slowdive τα shoegaze τα ιερά και σαν πρώτα Aphex Twin αμπιεντιονομένοι  ba ba ti ki di do (εδώ παίζει να έχουν την σπουδαιότερη μελωδία τους) και εγέρθετο το μεγαλείο σιγκουροσικον.
Στο Ηρώδειο δεν είχαμε τίποτα από όλα αυτά, δεν είχαμε τους κεραυνούς του 16 ούτε τα ουρλιαχτά του 03 (τοξικότητα). Αντιθέτως είχαμε σταθερότητα, κανονικότητα, όλα προβλεπόμενα, , σσσσσσ μη μιλάς, μην κουνιέσαι ρε καράβλαχο κοτζαμαν ορχήστρα από την Λόνδρα ρεεεεεεε. Σταθερά και ήρεμα, σεμνά όπως αρμόζει στο χώρο, μια ορχήστρα να παίζει τα τραγούδια των Sigur Ros που μπορούν να παιχτούν από μια ορχήστρα. Δηλαδή τα πιο αδιάφορα.
Βέβαια οι πιο φτωχοί στα ψηλά ενδεχομένως να το έζησαν αλλιώς καθώς άκουγαν και τον κούκο της ακρόπολης. Γάμησε ο κούκος και δεν τρόμαξε με τα ένα - δύο λάθος πλήκτρα που πάτησε η κομπανία - συμβαίνουν αυτά. Στο τέλος χειροκρότημα δυνατό, καλά ήταν, τόσα λεφτά δώσατε - βάλε και την μπεϊμπι σίτερ - καλά ήταν, μια χαρά λαηβ ήταν σιγά που θα κάτσει να σας το χαλάσει ο Φαντασμένιος λέγοντας πως ήταν πιο βαρετό και από τους πυξ λαξ το 99 πριν από τους REM - τσουπ νατό το χαμηλό το επίπεδο που λέγαμε. Τέλειο λαηβ - ιδανικό τεστ να μετρήσεις βαθμούς δήθεν.
 

1 comment:

pan pan said...

o kvartan πατησε τα λαθος πληκτρα, η πιο γηινη στιγμη του λαηβ