29 June 2019

σήκω Τσίπρα για να δεις τα παιδιά του πλεονάσματος | low 27/6

Δυο μόνο φορές θυμάται ο Φαντασμένιος να ζορίζεται για να κατανοήσει κάτι. Η πρώτη φορά ήταν 20 χρόνια πριν όταν άκουσε τη λέξη "κβαντική" και η δεύτερη πέρσι με τον δίσκο των Low. Ενδεχομένως αυτό να είναι το πρώτο κείμενο που γράφεται παγκοσμίως που η λέξη κακό θα μπει δίπλα στο Double Negative. Προσπάθησε ο Φαντασμένιος αλλά πάντα του φαινόταν χαλασμένο, λάθος, κακό. Το ξανακατέβασε, το άκουσε μέρα, νύχτα, στο ηλιοβασίλεμα, μόνος, με παρέα, στο αμάξι, στο τρένο, στη θάλασσα, στο βουνό, αλλά -φευ!- ο Φαντασμενιος δεν ένιωσε ποτέ. Μετά ανακοινώθηκε το λαηβ στο Νιάρχο και πλήθαιναν συνεχώς αυτοί που άκουγαν το αριστούργημα σαν τα φρούτα που σιγά σιγά έγιναν μανάβηδες στην φρουτοπία, αλλά και πάλι -φευ!- ο Φαντασμένιος,  έμοιαζε με μαραμένο σπαράγγι με βλέμμα χάνου μετά από κάθε ακρόαση. Τώρα πια μένει ένα μόνο πράγμα, να τους δει λαηβ. 

Και είναι η εβδομάδα μαρτύριο διότι εκτός από το double negative παλεύει και με το τελευταίο του Mascis γαμώ το ιντερνετ γαμώ, και το λαηβ είναι στο Νιάρχο, δηλαδή ό,τι χειρότερο για το νευρικό σύστημα τα 200μ πριν το παρκινγκ ή η περιήγηση στις τζιτζιφιές και τα παιδάκια που τρέχουν με τις μπάλες και φωνάζουν λαηβ! λαηβ! λαηβ! και τσουπ βγαίνει ο Γιανούτσος στη σκηνή και ο Φατασμένιος νιώθει ένα δέος καθώς είναι πολύ πιθανό αυτή να είναι η χειρότερη στιγμή στη ζωή του, αλλά δεν θα φύγει, θα μείνει εδώ για να δικαιωθεί και να σας βάλει στη θέση σας.

Ξεκινάνε οι Low. Ο ήχος υπέροχος, τα φώτα τέλεια, η σκηνική παρουσία είναι αυτό που λένε "επιβλητική" και το παίξιμο τους πιο όμορφο και από την πιο όμορφη ηχογραφημένη τους στιγμή. Το ομορφότερο slowcore που ακούστηκε ποτέ, χωρίς λούπες, βοκοντερ, κόφτες, πιτσινγκ, γλιτσινγκ και ένα σωρό πράγματα που δεν ταιριάζουν ρε παιδιά με τους Low. Είδατε το double negative στην Φανταλιστα; Δεν το είδατε, και να ο λόγος, πόσο πιο όμορφα είναι τα νέα τραγούδια με τον Alan να παίζει την κιθάρα κοιτώντας το δάπεδο της lux σκηνής του nostos, σκέτη μαγεία, τι έγινε ρε παιδιά, και από που έσκασε τώρα αυτό, εμείς ήρθαμε να κράξουμε και τελικά είδαμε το λαηβ της χρονιάς; Ενδεχομένως να είναι προεκλογικό κόλπο του σύριζα, καθώς την τελευταία φορά που είχαν έρθει - μια μέρα πριν από την πρώτη φορά αριστερά -  ούτε λίγο ούτε πολύ μας είχαν ζητήσει να το ρίξουμε στον Τσίπρα. Πάντως με τέτοιο λαηβ μπορεί και να γυρίζει.

1 comment:

sunta3iouxos said...

Είχα και γω το ίδιο προβλημα με τον τελευταίο δίσκο των low.
Έβαλα να ακούσω τα παλαιότερα για να σιγουρευτώ ότι οντως είναι εντελώς διαφορετικό ο ήχος ή εγώ δε θυαμαι τους Low.