24 June 2019

σκατά στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Τεχεράνη

Συμβαίνουν πράγματα μέρος πρώτο. Το μήνυμα στο κινητό έγραφε 7 στο Ινστιτούτο Goethe, άγνωστες λέξεις, άγνωστες λέξεις, τσάμπα και άχαστο. Μέσα είπε ο Φαντασμένιος, σκεπτόμενος πολεμικές αποζημιώσεις, κατοχικά δάνεια και τις φήμες για γερμανικά σε παράσταση στην αρχαία Επίδαυρο. Η φάση είχε τίτλο Chronotopia, δηλαδή "μια βραδιά ηχητικής μυθοπλασίας, ένας πολιτιστικός διάλογος σύγχρονης μουσικής μεταξύ του βερολινέζικου CTM Festival με την αθηναϊκή σκηνή". Αν όλα αυτά σας φαίνονται ακαδημαϊκά δεν θα διαφωνήσει ο Φαντασμένιος και σε συνδυασμό με την αισθητική της αίθουσας του Goethe, θα μπορούσε να πει κάποιος πως η βραδιά ήταν σαν σαλόνι του περιοδικού Wire.

Ξεκίνημα με την Jessica Ekomane, η οποία χρησιμοποιώντας τετρακάναλη κονσόλα προσπάθησε να μας κουφάνει διαγωνίως, μα τον Alva Noto. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της ελληνικής σκηνής Kolida Babo, οι οποίοι με τα πνευστά τους μας ξεκούρασαν τα αφτιά, τα οποία έθεσε και πάλι σε διέγερση με τα αφηρημένα ηλεκτρονικά η Xin που κέρδισε άνετα το βραβείο σκηνικής παρουσίας με τη στολή  κάτι μεταξύ power ranger και pokemon. Ok. Ως εδώ είμαστε στο καλά ήταν, πάμε στο άχαστο, παρακαλεί ο Φαντασμένιος να δώσετε σημασία.

Ο Sote, πατριάρχης της ιρανικής πειραματικής μουσικής, παρουσίασε το νέο του δίσκο που έχει τίτλο Parallel Persia. Κανονικά το σχήμα έχει τον Sote στο λαπτοπ και δυο μουσικούς στο σαντούρι και το ταρ αλλά ο σαντουροπαίχτης δεν πήρε βίζα και έτσι σκέφτεται ο  Φαντασμένιος πως αν είχε υπογράψει ο παπάρας ο πρέσβης η λέξη άχαστο δεν θα ήταν αρκετή καθότι έτσι λειψό ήταν άνετα το καλύτερο λαηβ που έχει δει με θέμα η ηλεκτρονική μουσική συναντά την παράδοση. Μακάρι να διαβάσει κάποια ετούτο το ποστ και να βάλει να ακούσει το δισκάκι του Sote και μεταξύ Trans Forse και Pipe Dreams να πει, είχες δίκιο ρε Φαντασμένιο!
 

1 comment:

Anonymous said...

Pipe dreams :-)