19 December 2015

φανταδύο με τον Στάθη Στιβακτάκη

 Λίγο πριν τη κορυφή ο Στάθης Στιβακτάκης ο Κρητικός.

Στάθης: Φαντασμενάτσι ανε κάτεχα ήντα καλογυναικάς είσαι επαέ με το τεφτερατσι σου και τις λίστες σου και τις μπλογκοβισιονες σου τσι όμορφες, θα χα έρθει αμοναχός μου κουλομουντριστός.Μιας κ’επρόλαβές με όμως και με γύριψες αμοναχός σου, να μιλήξομε για το δισκάτσι των γκοντσπιντς γιο μπλακ εμπερορτς. Ετουτουσά αν τσε μιολιά χασοβράκηδες, τσοι καλογροικώ ωσάνά παιζε σέβι μέταλ ο Ψαρομανώλης. Θωρώ, δεύτερο στη λίστα πορίζει το ατσουντερ ατσεντ εντ οδερ ντιστρετς

Φαντασμένιος: Ντιστρες ρε Στάθη, χωρίς τσου στο τέλος. Δεν έχει τσου ρε.


Στάθης:
Ε ντιστρετς! Ηντάπα μωρέ; Χωρίς τσου το πα. Πολύ καλό δισκάτσι με τσου βρόντους τσ’όμορφους, όπως τα λες και εσύ όμορφα και νοικοκυρεμένα επαέ. Δεν θα ειπω άλλο για δαύτο, αλλά θα πω δυο λογάτσια για το επόμενο δισκάτσι που παίζουν οι ανερούβαλοι όντενε ξενομπατούν στα κοντσέρτα σττσ’ Ευρώπες. Με τα γίβεντα τούτανέ,  θα το κλώθουνε το δισκάτσι κάνα δυο χρόνια, αλλά εμείς θα τα ειπούμε από τώρα.
Λοιπόν το ένα καινούργιο το λένε στο γιουτουμπι buildings γιατί όταν το λαλούν πορίζουνε κάτι κτήρια που κουνιούνται σαν τσι νταντανοβύζες (sic). Ανεγογυρεύονται οι κακορίζικοι οι  γκοτσπιντ να κάμωνε στροφή από τα μεγαλοπαρασκεβγιάτικα και βγάλανε τούτονά το τσενούργιο το Railroads που άνε θές το γροικάς στο γιουτούμπι επαέ. Καλά τους επάντηξε, ντακέρνουν ρεγουλαριστά, με τσι μελωδίες τσ’όμορφες, παναζία μου βρεφοκρατούσα πυργοδέσποινα, να καβαλήσω το παποράκι και να ξανοίγω πέρα. Αλλά τούτο που ρέγομαι είναι αυτά που κάνουν μετά το 14:26. Γροικώ το ριφ ετούτονά και θωρώ πως δεν έχει ματαξαναγίνει τέτοιο πράμα. Είναι σαν αυτόν που ήταν στα καουμπόικα, πούπαιζε τσε στο Φιλιότσο.


Φαντασμένιος:
Το Νονό. Τον Μορικόνε.

Στάθης:
Ετσια ντε. Θωρώ Φαντασμενάτσι μου πως αυτό το άσμα είναι στα πέντε πλιότερο καλά τους. Μπητίζει και με τα βιολιά, ίδια που θέλω να βάνω τα κλάματα, μαθές, σαν τα λαδικά που θωρούν το Μπρούσκο, Φαντασμένιο, μα την Κυρά Δέσποινα, στο σταυρό που σου κάμω. Ωσαν, να γέρνω κάτω απ’το λιόπρινο σε καρπουλοχώραφο.

------------------------
 
Η ιδεάρα είναι από τον lastexit, και η μεταφρασάρα από την δεν θα πω όνομα γιατί είναι τόσο Κρήτη η φάση που άσε καλύτερα.
 

4 comments:

Anonymous said...

Sleater-Kinney στην κορυφή της φανταλίστας!

spiral said...

τα συγχαρητήριά μας στη μεταφράστρια, κάναμε καινούργιο συκώτι από τα γέλια.

bye bye said...
This comment has been removed by the author.
bye bye said...

Ειπα κι εγω...τα μαθες τοσο καλα τα κρητικα?? Ντάξει ρισπεκτ. τελος.
...η Θεια ειμαι...