15 December 2015

φανταέξι με την Αλέκα Παπαρήγα

Για το καταπληκτικό forse 3 του Allesandro Cortini η Αλέκα Παπαρήγα.

Αλέκα Παπαρήγα: Αγαπητέ Φαντασμένιε γεια σου και χαρά σου. Στο νούμερο έξι της λίστας με τα καλύτερα της χρονιάς είναι ο δίσκος του Ιταλού μάστορα των συνθεσάιζερ Allesandro Cortini. Αυτή την αξιολόγηση της μουσικής σε λίστες την θεωρώ απαράδεκτη και οπορτουνιστική, καθώς είναι ξεκάθαρο αποτέλεσμα του σύγχρονου καπιταλισμού, ας όψεται όμως που είσαι εσύ που τα έλεγες για τον Τσίπρα από το 2012.    
Η σύγχρονη καπιταλιστική στρατηγική επιβάλει οι διάνοιες να απορροφούνται από τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές και έτσι το ταλέντο του Ιταλού μουσικού ξεζουμίζουν για χάρη του κέρδους οι ιμπεριαλιστές, σεχταριστές, οπορτουνιστές,  Nine Ince Nails. Τυπικό παράδειγμα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και σαν να μην έφτανε αυτό όπως λέει και ο λαός,  όπου φτωχός και η μοίρα του, και για το 2015 κυκλοφόρησε δυο δίσκους για να βγάλει το ψωμάκι του. Το Forse 3 το έφτιαξε με μόχθο και πιο συγκεκριμένα με ένα μόνο σπάνιο buchla music easel, υπάρχουν μόνο 13 από δαύτα στον κόσμο και να εδώ  ξανά τα μονοπώλια που λέγαμε. Με τον φοβερό αυτό δίσκο κλείνει εντυπωσιακά την τριλογία των forse όπου δημιουργεί ένα απόκοσμο σύμπαν, αποξενωμένο, αλλοτριωμένο και να το πω και λαϊκά για να καταλάβει και ο λαός, μαύρη μαυρίλα πλάκωσε. Το ακούγαμε με τον Κολοζόφ το καλοκαίρι στο εξοχικό του στη Λούτσα ενώ βλέπαμε την ψηφοφορία του τρίτου μνημονίου. Εμείς είμαστε κατά την χρήσης ουσιών αλλά έτσι και αλλιώς η φάση ήταν τι να μας κάνουν τα ναρκωτικά;
Το άλλο δισκάκι που έβγαλε ο Cortini έχει τίτλο Risveglio και σε σχέση με τα άλλα είναι χαρά θεού, ίσως γιατί αυτό το έκανε με τα πιο λαϊκά roland. Μια χαρά δίσκος για να ξεκινήσει κάποιος με τον Cortini αλλά τα Forse και ειδικά το 3 είναι άλλο πράγμα, σαν αταξική κοινωνία με τεράστια αγάλματα Στάλιν και άπειρες ορθογώνιες πολυκατοικίες. Τα λέω και αναστατώνομαι η γυναίκα.
Αυτά από μένα, σας εύχομαι καλά μυαλά και καλή συνέχεια με τη λίστα. Και κάτι τελευταίο. Φαντασμένιο κάνε κάτι με το blogspot, άλλαξε κάνα template γιατί αυτό το αρχαίο που έχεις δεν φαίνεται καθόλου καλά με το ios 9.2.

Φαντασμένιος:  Ευχαριστώ κυρία Αλέκα. Να συμπληρώσω και εγώ πως ως κλασσικός Φαντασμένιος άργησα να πάρω χαμπάρι το δίσκο. Ίσως να επανορθώσω στη λίστα με τα καλύτερα της δεκαετίας. 

No comments: