17 July 2013

η ευτυχία να ζεις στη χώρα που γίνεται το ejekt

Τι καλύτερο να τελειώνεις από τη δουλειά και να τρέχεις στην άκρη της πόλης να δεις ένα μουσικό φεστιβάλ. Μόνο με τη χαρά να είσαι άνεργος μπορεί να συγκριθεί αυτή η ευτυχία. Γιατί και αυτοί που δουλεύουν μήπως πληρώνονται;  Ντάξει τα λεφτά δεν φέρουν την ευτυχία, μόνο μπελάδες φέρουν. Μπελάς είναι να θες να υποστηρίξεις το φεστιβαλ αγοράζοντας ένα από τα εισιτήρια στην απίθανη τιμή των 30ευρώ (σιγά το ποσό! 3 ντομάτες κάνουν τόσο) και να μην μπορείς! Να μην μπορείς γιατί σου σκάνε οι προσκλήσεις από παντού! Είχαν απεργία και τα λεωφορεία οπότε η ιδανική αφορμή για μια απολαυστική βόλτα με το τραμ ή ακόμα καλύτερα για το αγαπημένο μποτιλιάρισμα στο πάρκινγκ. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, το μποτιλιάρισμα στο πάρκινγκ πρέπει να είναι ο βασικός λόγος που ο κόσμος πάει συναυλίες, άλλωστε όλοι οι μεγάλοι έρωτες εκεί ξεκίνησαν!

Η άρτια διοργάνωση προέβλεψε να βάλει τον James Blake νωρίς νωρίς στις 8 για να υπάρχει μια ποιοτική μουσική υπόκρουση ενώ το ενθουσιώδες Αθηναϊκό κοινό καυλαντίζει με την πρώτη μπίρα στο χέρι.  Το κακό είναι πως προς στο τέλος της εμφάνισης του ο Blake κάπως υπερέβαλε σε τέτοιο βαθμό που διεκόπη το μπιρι μπιρι. Κύριε Blake αν θέλαμε να σε δούμε η καλή διοργάνωση θα σε έβαζε headliner! Αμάν πια με τους επιδειξίες που νομίζουν πως με μια σπαρακτική φωνή και μια γαμάτη μελωδία θα μας χαλάσουν την καυλάντα!

Όταν οι Happy Mondays ακύρωναν στέλνοντας στον κουβά όλη την Κίνα που έπαιζε πως το φετινό ejekt  δεν θα έχει καμία ακύρωση, η άρτια διοργάνωση με το νου στον αγαπημένο της Έλληνα μουσικόφιλο πάτησε το κουμπί #6 στις ταχείες κλήσεις. Στην άλλη άκρη της γραμμής ο Peter.. Και ω τη χαρά! Τον πέτυχαν στην 12 μπίρα (μετά τη 13η δεν απαντά στο κινητό) και...
- Παίρνω το πρωινό Blue Star και έρχομαι, μέχρυ να πιάσουμε Nάξο θα σας στείλω το setlist!
- Την έχουμε έτοιμη Peter..

Λίγο ότι είχε το ένα χέρι στο μπράτσο του μπάσου (δεν έπαιξε ποτέ) και το άλλο τεντωμένο όρθιο σαν να ζητάει μπίρα, λίγο τα φωνητικά επιπέδου καραόκε και ο μάστορας ο Hook μετέτρεψε ένα τεράστιο λαηβ σε μια ζεστή βραδιά στη pub! Με τη βοήθεια της μπάντας του και των τετραπύρηνων λαπτοπ έπαιξε μουσική που οι πιο τολμηροί θα μπορούσαν να συγκρίνουν με τις καλύτερες στιγμές του pepper 96.6fm! (Στη φωτογραφία μπορείτε να θαυμάσετε το βιρτουόζο και των πνευστών Hook)

Η υπέροχη βραδιά κορυφώθηκε όταν οι Pet Shop Boys με το μπαλέτο τους έπαιξαν για να γουστάρει ο Tony Wilson της Ελλάδας και μαζί με αυτόν και οι υπόλοιποι, οι ποταποί, οι μικροί, οι ασήμαντοι. 

Συμπερασματικά το ejekt2013 θα μείνει στην ιστορία ως αυτό που άλλαξε την ταμπέλα από  "το φεστβαλ των ακυρώσεων" στο "το φεστιβάλ με τα σχεδόν λαηβ". Αλήθεια πόσα φεστιβάλ παγκοσμίως μπορούν να παρουσιάσουν μια μέρα όπου το ποσοστό λαηβ εκτέλεσης δεν ξεπέρασε ποτέ το 29%; Έχουμε το πιο προχωρημένο φεστιβάλ. Το μόνο αρνητικό ήταν πως όλη αυτή η υπερπαραγωγή δεν παρουσιάστηκε λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στο Δελφινάριο.. 

~~~~~~~ο~~~~~~~

Τα τελευταία ακραία ραδιοφωνικά φαινόμενα της σεζον όπως μεταδόθηκαν από τον poplie.eu (Special guest η Akou Auto!!)

4 comments:

Anonymous said...

ποιός είναι ο Tony Wilson της Ελλάδας; :P

fantasmenios said...

Αυτός 1-0

pigakiegostoejekt said...

αγαπητέ φαντασιόπληκτε γιατί κουβαλήθηκες σε ένα φεστιβάλ που τόσο θα μισούσες εξ αρχής; (έλα παραδέξου το ήταν η πρόσκληση και μόνο!)
σε πόσα φεστιβάλ ανά τον κόσμο έχεις πάει που νιώθεις ότι σε πρόδωσε το σχεδόν λάηβ ejekt;

επίσης ο Χούκις μάλλον χαιρετούσε ναζιστικά, άλλωστε ο τρόπος που γροθοκοπούσε αυτό το μαύρο πράγμα-μουσικό όργανο ήταν κάπως έντονος!
όσο για τον James Blake κανένας σπαραγμός θαρρώ,προφανώς δεν είναι του style σου!

fantasmenios said...

αγαπητέ διοργανωτή του ejekt,

Πήγα στο ejekt γιατί ένας φίλος μου έδωκε πρόσκληση. Δεν έχω ζητήσει ποτέ κ δεν έχω πάρει ποτέ πρόσκληση εξαιτίας του μπλογκ.

Τώρα για φεστιβάλ στο εξωτερικό και λαηβ ένα απλό ψάξιμο να κάνεις θα δεις κάμποσα εδώ. Για μένα αυτό δεν λέει κ κάτι αλλά μιας κ ρώτηξες..

Επιβεβαιώνω όσο πιο πανηγυρικά γίνεται πως ο Blake δεν είναι του style μου

yo!