08 July 2013

Ελληνικός ή Αγγλικός στίχος; | Μέρος Α' (αυτό με τους KY)

Βάζουμε στα γεμιστά κιμά; Είχε περάσει τη γραμμή το σουτ του Τζεφ Χαρστ στο Μουντιαλ του 66';  Μαζί τα φάγαμε; Ελληνικός ή Αγγλικός στίχος;

Το ερώτημα που βασάνισε και δίχασε τη ροκ κοινότητα στα μέσα των 90s επανέρχεται ως φυσική συνέπεια του χαμού που προκαλούν οι Κόρε Υδρο στο διάβα τους. Οι ΚΥ μπορούν να περηφανεύονται πως είναι το μόνο Ελληνικό συγκρότημα που έχει το δικό του φανατικό κοινό. Τα πρόσφατα λαηβ τους θα μνημονεύονται για χρόνια και θα αποκτήσουν μυθικές διαστάσεις όχι γιατί η μπάντα ήταν σε δαιμονισμένη φόρμα ή στην πιο δημιουργική περίοδο αλλά γιατί το κοινό ήθελε να γίνει ένα με αυτούς. 

Με το μυαλό στο ψυγείο ο Φαντασμένιος θα πει πως η φτηνή ποπ παραμένει αξεπέραστη και μακριά από ότι κυκλοφόρησαν μετά, ενώ που να βρουν φόρμα με μισό λαηβ το χρόνο; Τελικά μάλλον το κοινό των ΚΥ πρέπει να περηφανεύεται πως είναι το μόνο κοινό που έχει το δικό του συγκρότημα. Είχε ανάγκη η κοινότητα για δέσιμο και επικοινωνία, και οι πανέμορφοι συναισθητικοειρωνικοί  στίχοι του Δημητριάδη ήρθαν να καλύψουν το κενό. Το γεγονός πως οι ΚΥ εδρεύουν στην Κέρκυρα σε συνδυασμό με τις σπάνιες λαηβ εμφανίσεις τους προσδίδει και ένα εξωτικό στοιχείο. Δεν θα τους πετύχει ο λαός του ιντι μέρα παρά μέρα στα μπαρ και στα λαηβαδικα, είναι ακριβοθώρητοι, είναι κουλ. Καμία σχέση με μαρκετινγκ και δηθενισμούς, ΚΥ=αγνή αγνήλα. Το μόνο κακό είναι πως ο Φαντασμενιος δεν μπόρεσε να κατεβάσει κάποια από τις φωτογραφίες που έχουν στο σαητ τους (τόσο ακριβοθώρητοι).

~~~~~~~~~~o~~~~~~~~~~
  
Τα γραφικότερα των γραφικότερων, ακραία ραδιοφωνικά φαινόμενα όπως μεταδόθηκαν την Κυριακή στον poplie.eu



1 comment:

pan pan said...

αγνη αγνηλα, ευγε