21 April 2008

Velvet Bus στο Ηράκλειο

Ο fantasmenios μετέβη προ μηνός στο Ηράκλειο για να πάρει το πρωτάθλημα με την Πανάθα, δεν του έκατσε, αλλά αποφάσισε να μείνει για να σώσει τουλάχιστον τον Εργοτέλη. Δυο μέρες πριν από τη μητέρα των μαχών έτυχε να περνά από την πόλη το velvet bus. Όπου velvet bus βεβαίως-βεβαίως η τουρνέ ανά την Ελλάδα των The Callas, The Boy, My Wet Calvin και Victory Collapse που ξεκίνησε μετά από το υπερπετυχημένο φεστιβάλ του velvet, το οποίο την τελευταία μέρα μάλλον συγκέντρωσε όλη την αλτέρνατιβ Αθηναϊκή κοινότητα (sic).

το Boy τραγουδά

Μετά από ψηστήρι του Thodoriskan ο fantasmenios πήρε τη μεγάλη απόφαση. Έβαλε στην άκρη κόμπλεξ, προκαταλήψεις και πήγε να δει τον Boy. Αλλά όπως έχει πει και ο άλλος σοφός Μένιος, ο Σακελλαρόπουλος, αν κάτι είναι γραφτό να γίνει τότε είναι γραφτό να γίνει. Μα το νόμο του Μέρφι μα την φράση του Κοέλιο, με το που μπαίνει ο fantasmenios στη συναυλία.. ο Boy ολοκληρώνει την εμφάνιση του θεαματικά και μάλλον επιτυχημένα αν κρίνω από την αντίδραση μιας κυρίας που φώναξε:"καλά που ζούμε; σε νοσοκομεία ζούμε;" Χάθηκε η ευκαιρία, και δυστυχώς-δυστυχώς ο fantasmenios θα συνεχίζει να κράζει το έρμο το Boy..

Οι My Wet Calvin (η εμφάνιση μανιτάρι έκλεψε την παράσταση)

οι Callas..

Κατά τα άλλα η όλη φάση του velvet bus ήταν απλά γαμάτη. Πολύ κέφι, όχι όμως από τον κόσμο (που μιλώντας για Ηράκλειο απλά δεν υπάρχει) αλλά από τα ίδια τα μέλη των συγκροτημάτων που απολάμβαναν κάθε στιγμή τόσο πάνω στη σκηνή όσο και κάτω από αυτή. Μπράβο-μπράβο και πάντα τέτοια. Με τέτοια όρεξη και διάθεση χαβαλέ, γίνεσαι γραφικός αν πεις πως ο ήχος ήταν τραγικός ή άλλες τέτοιες μαλακίες.
Αποκορύφωση στο χαβαλέ όταν ανέβηκαν
εκτός προγράμματος στη σκηνή έπειτα από προτροπή των My Wet Calvin οι ντόπιοι 14χρόνοι Υπνοβάτες οι οποίοι με αρκετή αφέλεια και θράσος εκτέλεσαν [όπως θα δείτε στα βίντεο που ο fantasmenios θα ανεβάσει αύριο] τα Seven Nation Army και Sweet Dreams (του Manson όπως μας είπαν). Αποθέωση.

Οι Victory Collapse..
To Boy και στο βάθος στρούμφ

Οι Victory Collapse δεν ολοκλήρωσαν το set τους καθώς οι τοπικές αρχές θεώρησαν πως Παρασκευή βράδυ και ώρα 00:30 διαταράσσεται η τάξη. Ιστορική στιγμή, καθώς πριν από 31 χρόνια τέτοιες μέρες οι ίδιες αρχές κατέβασαν από τη σκηνή τους Stones! OK this is Heraklion. Μια πόλη που δεν έχει καν δικό της ΔΗΠΕΘΕ, που οι μπάτσοι έχουν όλοι μουστάκι και δεν υπάρχει περίπτωση να σε σεβαστούν αν δεν έχεις αγροτικό με φημέ τζάμι και καρότσα με θήκη για AK-47.

---------//---------

Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Απόδειξη η παρακάτω συνομιλία του fantasmeniou με τους Υπνοβάτες στο μπαρ:

Fantasmenios: Τι ακούσατε και το γυρίσατε;

Υπνοβάτες: Τι εννοείς;

F: Πως και παίζετε τέτοια μουσική; Έχεις μεγαλύτερο αδερφό που ακούει τέτοια πράγματα;

Υ: Όχι όχι. Βασικά για κάτι γκόμενες το κάναμε..

F: Χμμ. Όλοι για αυτό το κάνουν..

Υ: Εσύ;

F: Τι εγώ;

Υ: Εσύ πως ξεκίνησες; Εσύ δεν είσαι που φόραγες το κοστούμι Superman;

F: Όχι όχι, δυστυχώς εγώ δεν παίζω τίποτα. Λες για αυτό να μην έχω γκόμενα;

(στο background το Boy γελάει..)


φωτογραφίες από τον τοπικό ήρωα.. Skantzman


3 comments:

Unknown said...

Φαντασμένε Συγχαρητήρια για το blog σου φίλε μου.
Πραγματικά έχεις ένα αξιόλογο blog που προωθεί την καλή μουσική.
Να έχεις ένα όμορφο πάσχα και μακάρι κάποια στιγμή να περάσει και το velvet bus και απο τα μέρη μου απο την Ζάκυνθο.

ypnovates said...

pragmatika dn exoume logia n sas euxaristhsoume...k gia thn eukairia gia t live alla k gia twra p mas anevasate edw alla k gia ta videos sto youtube...file fantasmenie thanks gia ola!!!aaa vrhkes telika gkomena????

fantasmenios said...

για το ότι σας ανεβάσαν για live δεν είχα σχέση, βρέθηκα στο χώρο ως απλός παρατηρητής. μου άρεσε πολύ αυτό που έγινε και μου έκανε εντύπωση ότι υπάρχουν παιδία στο Ηράκλειο που είναι σε αυτή τη "φάση". keep on guys , με αγάπη πάνω απο όλα για τη μουσική.. οι γυναίκες έρχονται και φεύγουν!