26 February 2013

παιχνίδια στο χρόνο

Ο Larry Gus του 2012-13 κατά κάποιο τρόπο θυμίζει τον Caribou του 2003-04. Τότε τα παλιά τα χρόνια που λεγόταν ακόμα Manitoba  και τα λαηβ του ήταν shoegaze (ήταν το πρώτο shoegaze λαηβ που έχει δει ο Φαντασμένιος στο bios με 5 ευρώ). Καμία σχέση με shoegaze o Larry, αλλά τα νέα του τραγούδια έχουν κάτι από το Up in Flames του manitoba.  Και αυτό δεν είναι κακό. Δηλαδή όποιος έχει ακούσει το Up in Flames ξέρει.
Όπως καθόλου κακό δεν είναι το τελευταίο δισκάκι των Φανταστικών Ήχων. Ένα κράμα από 70s kraut, με διαχρονική αφρικάνικη ψυχή και σεβασμό στην καλή ηλεκτρόνικα των 90s.  Αν ο Φαντασμένιος δεν ήταν o Φαντασμένιος και ο Ζήλος δεν ήταν ο Ζήλος αλλά ο Ζήλος ήταν ο Φαντασμένιος (και είχε ακόμα στήλη στο Αθηνόραμα) τότε θα του έβαζε 4μισι αστεράκια. 
Νέο δίσκο κυκλοφόρησε και το παιδί θαύμα της τσαφ τσουφ shoegaze ηλεκτρόνικα, ο Ulrich ο Schnauss. 5 χρόνια μετά το τίμιο Goodbye επιστρέφει στον ήχο του Far Away Trains Passing By. Λιγότερο shoegaze, καθαρή ηλεκτρόνικα θα πει ο Φαντασμένιος. Στην πραγματικότητα το A Long Way To Fall ακούγεται σαν remastered έκδοση του δωδεκάχρονου πια Far Away..
 
~~~~~~~~~o~~~~~~~~~

Τις επόμενες τρεις Κυριακές δεν θα έχει ακραία ραδιοφωνικά φαινόμενα στον Poplie. Ξανά στον αέρα 24/3. Ως τότε διάφοροι εκλεκτοί κύριοι θα φροντίζουν να περνάτε ευχάριστα τα χανγκοβεριασμένα Κυριακάτικα απογεύματα. 

No comments: