19 July 2024

και διασκεδάζουμε και μαθαίνουμε | Massive Attack Beak> Mount Kimbie στο Release 17/7

O Φαντασμένιος είναι μαλάκας
Είναι κομπλεξικός, ημιμαθής, στρυφνός, κομπλεξικός, κομπλεξικός, άπειρα κομπλεξικός και κομπλεξικός. Έχει την αποψάρα του για όλα, πολλές φορές πιστεύει πως είναι ο κάτοχος της μίας και μοναδικής αλήθειας, σνομπάρει τους άλλους, κάνει εκεί χάμου συνδυαστικές σκέψεις επί συνδυαστικών σκέψεων και καταλήγει να καγχάζει. Η κομπλεξάρα θα πει για Αγγελόπουλους, Κάφκες, ανεκπλήρωτες επαναστάσεις και ουτοπίες αλλά από αλήθεια, από πράξεις τίποτα τίποτα τίποτα. Μόνο φουσκωμένα λόγια και καμώματα και πόζες. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια για τον Φαντασμένιο. Είναι ένας τεράστιος κομπλεξικός δήθεν μαλάκας που η επίδραση του στην κοινωνία είναι πιο ανεπαίσθητη και από τα σκουπίδια που έχετε στον κάδο σας. Να τα έχετε στο μυαλό σας αυτά όταν θα διαβάζετε αυτά που έχει γράψει (sic) παρακάτω για τη μέρα των Massive Attack στο Release festival. 
 
Πολλά λαμπάκια
Οι Massive Attack έκαναν μια μαζική επίθεση (πωωωωωω μα γιατί να είμαι δημοσιογράφος να πληρώνομαι για αυτά τα φανταστικά που γράφω πωωωωωωω), ο ήχος ήταν τέλειος, το σετλιστ ήταν τέλειο και η σκηνική παρουσία ωδή στην  βιντεοπροβολή. Πολύ λαμπάκι λεντάκι και πολύ πληροφορία, από το Ιρακ στον μεσαίωνα και από τον Στάλιν στην Τέιλορ Σουηφτ, οι Massive Attack άγγιξαν τόσα θέματα που μόνο ένας σωστός ταρίφας - από αυτούς που δεν είναι σε App - θα μπορούσε να τα συνδυάσει και να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα. Massive 7 γράμματα, Attack 5, 7+5=12 -2 τα διπλά = 10, 10=K. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ. 
 
Όταν έκλαψε ο Χόμπσμπομ
Πολλά μηνύματα, τόσο πολλά που ένας θεός ξέρει τι ζημιά πάθανε όσοι πήγαν. Και άντε μερικά είναι ξεκάθαρα, λευτεριά στην παλαιστίνη. Ναι ξεκάθαρο και αφιλτράριστο χρόνια τώρα. Αλλά είναι κάποια θέματα που τον μπέρδεψαν τον Φάντα. Δεν κατάλαβε ο γερομπλογκερ τι στάση κρατάμε με Μπιν Λάντεν και με Σαντάμ; Τον Πούτιν τον περάσαμε 4-5 χεράκια άρα είμαστε με Ουκρανία και πετάμε και έναν Στάλιν στο καπάκι που θα μπορούσε να καυλώσει τον κάθε ισαποστάκια και να έχουμε τίποτα λιλιπούτειους Πορτοσάλτες να χύνουν πάνω στα VIP σκαμπό. Και κάπου εκεί του ήρθε του Φάντα εκείνο το πράγμα που κάποιοι το λέγανε Slacktivism, ξέρετε θα σβήσουμε τη λάμπα μισή ώρα για να σωθεί ο πλανήτης κλπ. Ναι μαζευτήκαμε 17χιλιάδες κόσμου 60 ευρώ το κεφάλι, ουρές στις μπίρες, για να βλέπουμε τα βομβαρδισμένα και να κάνουμε ωωωωωωωωω και big wheel keep on turning και να εδώ αχνοφαίνεται μια αντίφαση ΝΑ. Ναι καλά τα λέτε και έχουμε καπιταλισμό αλλά πάψτε να είστε τόσο διδακτικοί με 600.000 το βράδυ. Ουπς. Νατο, σας τα έλεγα πως το παιδί είναι τεράστια κομπλεξάρα, να δείτε τώρα πως θα πει πως αν σας ενδιαφέρει τόσο πολύ το θέμα του καπιταλισμού κύριοι Massive να παίξετε τσάμπα να έρθει ο λαός. Γενικά πάντως το λευτεριά στην Παλαιστίνη στα λαηβ έχει γίνει σαν τις γιαγιάδες που όταν περνάνε από μια εκκλησία κάνουν αντανακλαστικά τον σταυρό τους. Πετάμε εκεί μια αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και πάμε στο επόμενο τραγούδι, και μετά στο σπίτι κάνα τουητ να κοιμηθούμε ήσυχοι χωρίς τύψεις.
 
Δύο πράγματα μπορούνε ταυτόχρονα να είναι αληθή
Ας υποθέσουμε για μια στιγμή πως ο Φαντασμένιος δεν είναι τεράστιος μαλάκας. Οι Massive Attack πουλάνε ιδεολογία μπλα μπλα μπλα και μπλα μπλα μπλα κόσμος, νέον γράμματα λέιζερ οράματα και τα παλικάρια από πίσω με το τροχιοδεικτικό να φωνάζουν "είναι ακραίο μπροοο, είναι ακραίο". Ε Φαντασμένιο, θα ήταν καλά; Δεν σου αρέσει δηλαδή σε ένα τόσο μεγάλο ηβεντ να βγαίνουν κάποιοι και να τα λένε, και κάποιοι να τα ακούνε και σε κάθε περίπτωση να γίνεται μια κουβέντα ρε παιδάκι μου. Ή επειδή εσύ την έχεις δει αποστασιοποιημένος ξερόλας θα πάρουμε όλοι οι άλλοι φόρα να πέσουμε στο φάληρο να πεθάνουμε; Αυτό είναι η λύση; 
Μήπως κάποιες φορές δεν υπάρχει η μία και μοναδική αλήθεια, και οι Massive Attack είναι συνεπείς σε αυτά που λένε και κάνουν, αλλά εντάξει δεν είναι τόσο έτοιμοι σαν εσένα ρε Φάντα να πάρουν το όπλο για το τρίτο αντάρτικο. 
 
Όσο και αν μοιάζει απίθανο το Release είναι φεστιβαλ!!
Θα πεθάνει ο Φαντασμένιος και δεν θα έχει καταφέρει να δει τους Mount Kimbie όχι σε κανονικές αλλά ούτε καν σε υποφερτές συνθήκες. Τω καιρώ εκείνω στο πλισκεν είχαν βγει 6 το πρωί και φέτος στο Release θα μπορούσε κάποιος να τηγανίσει αυγό στο κεφάλι τους. Ωστόσο ήταν τίμιοι σε σημείο που  ο Φάντα όταν τελείωσαν οι Massive το λιγουρεύτηκε ένα σετάκι για σβήσιμο. 
Στους Beak > από την άλλη όσο έπεφτε ο ήλιος, όλο και περισσότερα κεφαλάκια κουνιούνταν στον  μαεστρικό σπαρταριστό μοτορικ ρυθμό (ΤΙ ΓΡΑΦΩ;;;; ΜΑ ΤΙ ΓΡΑΦΩ;;;). Έχει ενδιαφέρον το λαηβ των Beak >, αν είχαν τα μισά λαμπάκια των Massive Attack ενδεχομένως να μιλάγαμε για τη συναυλία της χρονιάς. Η οποία δεν ήταν η πρώτη τους στην Ελλάδα Αθήνα όπως είπαν κανα-δυο φορές, εκτός και αν ξέρουν κάτι παραπάνω για την συνθήκη του Λονδίνου (1864) σύμφωνα με την οποία προσαρτήθηκε στην Ελλάδα η Κεφαλλονιά.
 
Επίμετρο (sic)
Εντωμεταξύ σαν να βλέπω την φάτσα της άκου αυτό να λέει "δεν κατάλαβα αν τελικά σου άρεσε".