04 April 2021

200 χρόνια Godspeed You! Black Emperor - G_d’s Pee AT STATE'S END!

Το 2021 απέχει από το 1998 όσο το 1998 από το 1975. Το 1998 οι Eloy κυκλοφόρησαν το Ocean 2 και έκαναν sold-out περιοδεία. Άραγε πόσο να χλευάστηκαν αυτοί οι πρώτης γενιάς παλιοροκάδες από προ-χιψτερς; Προχιψτερς που ενδεχομένως να ευθύνονται για τη μισή τρύπα του όζοντος από τις μπαταρίες που φάγανε σε discman με το ok computer.
Και ήρθε ο covid-19 και τα άλλαξε όλα. Στη μουσική αυτοί που έχουν πάθει μεγάλη ζημιά είναι οι μπάντες τύπου βγάζουμε δισκάκι, κάνουμε περιοδεία, γαμάμε, πίνουμε, γνωρίζουμε κόσμο, μέρη, γαμάμε, εμπνεόμαστε λίγο, πάμε στούντιο, γαμάμε, πίνουμε, εμπνεόμαστε, πάμε στούντιο, βγάζουμε δίσκο, κάνουμε περιοδεία. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει καλός κιθαριστικός δίσκος το 2021, το κουπί θα το τραβήξουν όσοι γράφουν μουσική στο σπίτι (οι  οποίοι είναι κυρίως της πειραματικής και συνυπολογίζοντας τις παρενέργειες από τα εμβόλια, πάμε για χαμό) και όπως φαίνεται από τελευταία ποστ του fantasmenios.blogspot.gr, οι παλιοποστροκάδες.
Στην πραγματικότητα οι συνθήκες είναι ιδανικές για τους μεγαλύτερους απατεώνες όλων των εποχών, Godspeed You! Black Emperor. Τι κάνουν οι Gybe; Ανοίγουν την τηλεόραση, ακούνε ένα συμπαθητικό ντο ρε μι, το βάζουν στη μηχανή Gybe και βγαίνει αυτό με παραμόρφωση με αλλαγές ρυθμού, εντάσεων, τη μία βρώμικο τη μία καθαρό, το φτάνουν στα 40 λεπτά, μετά το παίζουν λαηβ, περνάνε δυο χρόνια και το βγάζουν δίσκο. Και δεν έχει σημασία αν είναι 1999 ή 2021. Πρέπει να είσαι διακεκριμένος Gybeλόγος για να δεις πως εδώ έχουμε 8πτο βόμβο άρα είναι 2012 ενώ εδώ έχουμε 8πτη σύνθεση άρα είναι μετά το 2017. Και δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως μοιάζει απίθανο να κυκλοφορήσουν κάτι αδιάφορο. 
Τώρα παραδοσιακά ο Φαντασμένιος θα σημειώσει εν είδει δισκοκριτικής τα σημαντικότερα δευτερόλεπτα του νέου τους δίσκου. Στην πρώτη σύνθεση το ριφ στο 6:24 το οποίο στο 11:20 το ακούμε και από το βιολί, κλασικό από τα χαμηλά στα ψηλά και τρέχουμε μετά το 13:00 και τυπική godspικη κάθαρσις στο 13:42 με το ίδιο ριφ το οποίο ακούγεται θεϊκό μετά από το γεμάτο μέρος. Από εδώ και πέρα άμα το πετύχετε στην Αθηνών-Λαμίας μετά από διόδια ενδεχομένως να κάνετε και οικονομία στο καύσιμο καθώς δημιουργεί αίσθηση ομαλής κύλισης.
Το Fire at Static Valley είναι συγκλονιστικό, τώρα από πού κλέψανε αυτό το ντο ντο ρε μι ο θεός και η ψυχή τους. 
Και πάμε στην τρίτη σύνθεση. Ριφ στο 2:13 τύπου σάλπισμα, μαζευτείτε παιδιά σιγά-σιγά σε λίγο κάτι θα γίνει. Μέτα το 5ο λεπτό, βιολιά, το ντο ντο ρε ρε μι, έχουμε ξεκινήσει και πηγαίνουμε να δούμε τι θα γίνει, στο 6:40 ενδεχομένως κάποιος βλέπει ΜΑΤ στο στενό, 7:16 είμαστε ανώτεροι, προχωράμε γενναίοι, 8:43 πέφτει η πρώτη κρότου λάμψης, 9:08 ο κόσμος σπάει, 9:29 μολότοφ, 9:49 μολότοφ, 10:10 πολλές μολότοφ, 10:30 έχουν φύγει όλοι, ομίχλη παντού, 13:30 νέο ριφ κάλεσμα, πιο μουντό, ναι στο 14:10 είναι πιο δυνατό από ποτέ, πάμε ξανά, 15:35 δεν μας σταματάει κανείς, 16:41 τώρα ΚΛΑΙΜΕ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖOYME, 17:09 ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΛΕΤΟ, 18:36 Αραμπάδες και καρούλια, ραπανάκια και μαρούλια, μια παντόφλα στο κρεβάτι, βάσανα που 'χει η αγάπη, ωραία που 'ν η Λειβαδειά, χωρίς καμιάν αιτία, στο 19:00 βαράνε οι καμπάνες, τόση ψυχεδέλεια.  
Κλείσιμο, αποσυμπίεση και επίκληση για ακόμα μια φορά στην ελπίδα  με το τίμιο βομβώδες OUR SIDE HAS TO WIN. Για δες που έχουν και στον Καναδά εμφύλιο.

No comments: