17 June 2018

Ty segall στο gagarin 16/6 | της Αποκαθηλώσεως

Αυτό πρέπει να είναι το 543o ποστ στα ακραία μουσικά φαινόμενα για τον Ty σκέτο κατά το Θανάσης, Σωκράτης με έμφαση στην οικειότητα αλλά και προς αποφυγή λαθών στον τονισμό του Segall. Για το λαηβ του κυρ Ty στο gagarin αρκούν δυο ρήσεις του θυμόσοφου λαού, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα και μείναμε με το πουλί στο χέρι. Για να τεκμηριώσει τη θέση του ο Φαντασμένιος θα προσεγγίσει το ζήτημα φαινομενολογικά.
Πρώτο και βασικότερο σε τέτοιες συναυλίες είναι το ζήτημα της έντασης. Μια κάποια απώλεια ακοής τουλάχιστον εκ δεξιών είναι δεδομένη, ενώ και το κοινό δεν έβαλε κώλο κάτω. Αλλά. Αλλά ο Φαντασμένιος είδε το μισό λαηβ με τα χέρια σταυρωτά στηρίζοντας το όχι και τόσο θεληματικό του πιγούνι, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που χασμουρήθηκε και το χειρότερο απ' όλα τσέκαρε το κινητό του. Εδώ δύο πράγματα μπορεί να έχουν συμβεί, είτε ο Φάντα είναι too old to rock'n'roll, είτε ο κόσμος είχε ψηθεί από στόμα σε στόμα φάση από εκείνο (αυτό δηλαδή) το έπος και ήρθε αποφασισμένος να κουνηθεί no matter what. Όσο για το τραυματισμένο φανταφτί δεν είμαστε τίποτα χτεσινοί κυρ Ty μου να πιστεύουμε πως το παίζω δυνατά σημαίνει όλες οι μπάρες του εκουαλαηζερ στο κόκκινο. 
Ο ήχος ήταν κακός, κυρ Ty δε σε ακούσαμε αλλά το χειρότερο είναι πως δε σε πιάσαμε, δε σε νιώσαμε, που είναι οι βουτιές του an, που είναι το σετλιστ του διαόλου που δε μας άφηνε να πάρουμε ανάσα, ποια είναι όλα αυτά τα "τραγούδια", γιατί στη μέση του σετ δεν φώναζε ο αηνταααα. Και δεν είναι πως ο Φάντα γέρασε και δεν είναι το σουβλάκι όπως παλιά, δεν φτιάχνουν πια τέτοια αμάξια και λοιπά αλά Απόντες του Γραμματικού, είναι τα σόλο στην κιθάρα και το γαμημένο το σαξόφωνο. Διότι εμείς πιστέψαμε κάποτε στον αη Ty τον πανζουρλιστή του punk rock Υιό του Cobain και η δευτέρα παρουσία σου μας βγήκε σε Black Sabbath στην καλύτερη και Neil Young στη χειρότερη. Και κάπως έτσι χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία να ξαναζήσουμε ένα νέο 1977 και να σε δούμε να διαλύεις τους καλογυαλισμένους chickn.  
Είναι δύσκολο να γράφονται όλα αυτά για ένα λαηβ που έγινε σε ένα σχεδόν γεμάτο και αναβράζον με την καλή έννοια  gagarin αλλά δεν γίνεται ρε να περιμένουμε έξι μήνες το λαηβ και να αναγκαζόμαστε να βάζουμε τα tell me whats inside your heart τσίτα στο αμάξι μετά το λαηβ μπας και ξεκαυλώσουμε.

pic via ellie p

1 comment:

Anonymous said...

Έχεις δίκιο.