02 March 2016

ένα ποστ για τους Feels (band)

Οι Feels είναι από την Καλιφόρνια. Ηχογράφησαν τον ομότιτλο τους δίσκο σε μια μέρα. Στην κατηγορία  "δίσκοι 24 ωρών" το πρώτο που έρχεται στο μυαλό του Φαντασμένιου είναι το εκπληκτικό thank god for mental illenss των Brian Jonestown Massacre. Και αν για τους BJM η εξπρές ηχογράφηση ήταν από άποψη στους Feels απλά προέκυψε, καθώς στην αρχή πίστευαν πως θα τους πάρει τουλάχιστον τρεις μέρες. Δεν αποτελεί έκπληξη καθώς μιλάμε για lo-fi καταστάσεις, ενώ είναι σημαντικό πως με αυτά τα τραγούδια περιοδεύουν στην Αμερική σχεδόν ένα χρόνο. 
Α, στην παραγωγή του δίσκου είναι ο Ty Segall, το οποίο και να μην το ξέρατε θα το καταλαβαίνατε λίγο μετά τη μέση του εναρκτήριου λαηβ close my eyes. Τύμπανα, κιθάρες και γενικότερη χωροταξία φωνάζουν Ty Segall, ο οποίος μόνο που δεν το έχει γράψει στο κούτελο το κόλλημα του με το glam rock. Στο manipulator εμφανίστηκε βαμένος, πέρσι έβγαλε ένα δίσκο με διασκευές στους T. Rex και στο φετινό του δίσκο ο ήχος μοιάζει σαν λαηβ T. Rex. Βασικά  κολλημένος με τον Marc Bolan πρέπει να είναι. Κορυφαίο τραγούδι του νέου δίσκου του αη Ty είναι σίγουρα το diversion το οποίο μοιάζει αρκετά με το αρχαίο τραγουδάκι των Equals. Όχι πως έχει σημασία και στην τελική αυτό είναι είναι ένα ποστ για τους Feels. Στο δεύτερο τραγούδι του δίσκου με τίτλο Slippin' κιθάρες, φωνητικά και αβάσταχτες μελωδίες θυμίζουν τις αγαπημένες Sleater - Kinney. Και ενώ ακούγονται κάμποσα συμπαθητικά indie rock τραγουδάκια να σας πει ο Φαντασμένιος πως η τραγουδίστρια της μπάντας μπορεί να μοιάζει με την κόρη της PJ Harvey αλλά είναι του Alan Myers από τους Devo. Σύμφωνα με το μύθο ως έμβρυο η Laena Geronimo άκουσε αρκετές μουσικές από τους Τhelonious Μonk και Edgar Varese. 
Και μετά την άχρηστη πληροφορία του ποστ ώρα για τις τραγουδάρες. Το Bird's Eye με την καταπληκτική οριεντάλε κιθαριστική συγχορδία και το Small Talk με τα όλα του. Οι δυο άκρως κολλητικές αυτές συνθέσεις ανεβάζουν κατηγορία το δίσκο = τα έχω λιώσει στο ρηπητ και άντε να δούμε τι μαλακίες θα βρω να γράψω για δαύτες στο τέλος του χρόνου. 

No comments: