30 November 2014

we are craft spells | αμάν πια με τα τέλεια λαηβ

Γιατί πάει ο κόσμος στα λαηβ; Ναι, για να περάσει καλά. Μπορεί να υπάρχουν ακόμα 135 λόγοι, αλλά το βασικό κίνητρο είναι η ψυχολογική ανάταση. Το Σάββατο βράδυ στα έξι σκυλιά οι Craft Spells εκπλήρωσαν το βασικό στόχο, παρότι οι συνθήκες προμήνυαν το αντίθετο. Μπορεί να μοιάζουν σαν σχολική μπάντα, να ακούστηκαν σε 40 λεπτά όσοι μικροφωνισμοί έχουν ακουστεί σε 5 χρόνια λαηβ στο six dogs, μπορεί να έκαναν άπειρα λάθη, να ήταν αμήχανοι μεταξύ των τραγουδιών αλλά ανάγκασαν όλον τον κόσμο (όσο κόσμο υπήρχε) να κουνήσει οτιδήποτε διατίθεται να κουνήσει στα πλαίσια ενός λαηβ (έστω για πέντε λεπτά). Αμάν πια με τα τέλεια λαηβ. Άλλωστε η indie pop από της Sarah τα ιερά που παίζουν οι Craft Spells είναι περήφανη για το lo-fi, το οποίο είναι πάντα εκεί για να τονίζει την "αφέλεια". Και καθότι οι μπόμπιρες είναι από το Seattle, γρατζούνισαν εν είδει αστεϊσμού ολίγον από smells like teen spirit, αλλά ως εκεί διότι το κοινό θυμόταν τις μέρες που έψαχνε το νέο sense, ενώ και οι ίδιοι δεν πρέπει να είχαν περάσει την πόρτα του μαιευτηρίου όταν το mtv μετέδιδε την είδηση της αυτοκτονίας του Kurt Cobain. 
Όμορφες μελωδίες, σαρκασμός, και μια αίσθηση γλυκύτητας ήταν τα βασικά συστατικά του λαηβ.  Κανένα ίχνος ατιτουντ, καθώς έδιναν την εντύπωση πως είναι ευτυχισμένοι που περιοδεύουν στην Ευρώπη, που πίνουν στο μπαρ χωρίς να τους ζητάνε ταυτότητα και πως υπάρχει κόσμος που πληρώνει εισιτήριο για να τους δει. Ίσως αν τους το ζητούσε κάποιος να μην είχαν πρόβλημα ακόμα και να του πληρώσουν το εισιτήριο. Έχουν και αυτό το ΤΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ και δεν αποκλείεται στο μέλλον να κάνουν καμιά σουπερ επιτυχία και να λέει ο Φανατσμένιος και οι κωλόγεροι που ήταν στο λαηβ "τους είχαμε δει στο six dogs!". Και μια και το έφεραν οι λέξεις,  πού είναι οι νεοι; Τι ακούνε; Τι διαβάζουν;

Μια χαρά εμφάνιση από τους Kid Flicks που άνοιξαν το λαηβ. Θα ήταν καλό να παρεκκλίνουν λίγο από την πασιφανή animal collective επιρροή και να βρουν έναν πιο δικό τους ήχο. Ωστόσο η βάση είναι καλή και με τις τις δυνατές συνθέσεις που παρουσίασαν, είναι σίγουρο πως μόνο καλά σχόλια έχουν να λαμβάνουν στο μέλλον.     

~~~~~~~~ο~~~~~~~~

Δείγμα δωρεάν από τα ακραία ραδιοφωνικά φαινόμενα που μεταδίδονται κάθε Σάββατο 4-6 στον http://poplie.eu


1 comment:

fantasmenios said...

έχω καιρό να αυτοσχολιαστώ. τώρα δεν έχω :)