06 May 2013

το κατά Φαντασμένιο ανάγνωσμα

Το 2013 είναι η χρονιά  που όλοι θα βγάλουν δίσκο. Δηλαδή έτσι πρέπει να γίνει όταν βγάζουν νέο δίσκο οι My Bloody Valentine και οι Boards of Canada. Αν μάλιστα κυκλοφορήσουν νέο δισκάκι και οι Avalances, τότε μόνο η ανάσταση του Ian Curtis ή η αναγέννηση των καμένων κυττάρων του Lou Reed θα ενθουσίαζε τον Φαντασμένιο. 

Μέσα στο χαμό θα βγάλουν δίσκο και οι Sigur Ros, οι οποίοι έχουν σχεδόν μια δεκαετία να προσφέρουν ένα ρίγος, μια συγκίνηση, μια επιθυμία για ανέβασμα της έντασης. Πριν γίνουν βαρετοί και ντεμοντέ να θυμίσει ο Φανατσμένιος ότι κυκλοφόρησαν στα τέλη των 90s τον καλύτερο δίσκο των 00s και έκαναν το απίστευτο  δυο στα δυο το δυο χιλιάδες δυο με ένα ολοκληρωτικά μινιμαλιστικό αριστούργημα (άτιτλο φυσικά). Έκτοτε και με ελάχιστες εξαιρέσεις (τουτέστιν 4-5 τραγούδια μαξ)  κυριάρχησε το νιαούρισμα, και μια glamo lord of the rings placeboτίτιδα. 
Οι πρώιμοι  Sigur Ros ήταν μοναδικοί και μόνο καλοπροαίρετα μπορεί να αναφερθεί πως έμοιαζαν με τους Cocteau Twins ή τους Slowdive. Η  μεγαλοσύνη τους οφειλόταν στο ότι έπαιζαν πομπώδη μουσική με πανκ στιλ. Όποιος το καταλαβαίνει έχει καλώς, για τους υπόλοιπους σόρι αλλά δεν παίζει να γίνει εποικοδομητικός  διάλογος με τον Φαντασμένιο στο τέλος να λέει "συγγνώμη, έκανα λάθος, δεν εννοούσα αυτό". Βρίστε, πετάξτε χαλασμένα αυγά στην οθόνη, κάντε χαρντ ρεσταρτ, διαγράψτε το blog από το ιστορικό, κάντε μήνυση, καταγγελία στον ΟΗΕ, διάβημα στη διεθνή αμνηστία, διαμαρτυρία στον υπουργό, καταραστείτε, μουτζώστε. Ο Φαντασμένιος δεν αλλάζει γνώμη, αρπάτε το και σε μπολντ να το χωνέψετε Η  μεγαλοσύνη τους οφειλόταν στο ότι έπαιζαν πομπώδη μουσική με πανκ στιλ. Στην πραγματικότητα ο τρίτος δίσκος των Sigur Ros έπρεπε να έχει μια πιο πειραματική και ταυτόχρονα ακατέργαστη κιθαριστικά κατεύθυνση. Ευτυχώς που υπάρχει το EP των Μιλανέζων Bialogard με τίτλο Studies on Distance και μπαίνει ένα στοπ στα ακαταλαβίστικα του Φανταμαν. Τα έξι τραγούδια του δισκίου είναι η απάντηση στο πως ονειρευόταν τον τρίτο δίσκο των Sigur Ros.

 ~~~~~~~~~~~~ο~~~~~~~~~~~~

Τα ακραία ραδιοφωνικά φαινόμενα όπως  panpan μεταδόθηκαν μια εβδομάδα πριν το Πάσχα:


No comments: