21 January 2013

Shoedays | μέρος Β

Θα κυκλοφορήσει άραγε ο νέος δίσκος των My Bloody Valentine 13-02-2013; Το έχει ακόμα ο Shields; Στην πραγματικότητα δεν το έχασε ποτέ. Στο More Light του J. Mascis τα credits είναι άχρηστα καθώς ο χαμός στο τελευταίο ομότιτλο του δίσκου τραγούδι δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συμμετοχή του κύριου My Bloody Valentine. Ακόμα και η χαμηλών τόνων παρουσία του στο soundtrack του lost in translation αντανακλά κάμποση από την Kevin Shields διεστραμμένη μουσική ιδιοφυΐα.

Μπορεί το Sense (βλ. προηγούμενο ποστ) να "έχασε" τους Chapterhouse, αλλά αξίζει όλα τα εύγε του κόσμου καθώς δεν πρέπει να υπάρχει άλλο έντυπο το οποίο να έχει αφιερώσει τέσσερις ολόκληρες σελίδες στους The Meeting Places. Το ντεμπούτο τους (Find Yourself Along the Way-2003) είναι ένας πανέμορφος shoegaze dream pop δίσκος με εξαιρετικές συνθέσεις, γεγονός που βάζει τους Meeting Places ένα σκαλί πιο πάνω από το τσουβάλι με τους shoegaze-μιμητές. Ο ορισμός της φράσης "χαμένο διαμάντι της περασμένης δεκαετίας".



Οι Θλίψη είναι ένα Βραζιλιάνικο ποστ ροκ εξπεριμενταλ shoegaze συγκρότημα. Οι κυκλοφορίες τους βρίσκονται τσάμπα σε αυτό το site http://www.sadness-band.blogspot.com/. Οι Θλίψη δίνουν την εντύπωση πως γνώρισαν τη shoegaze από τους σύγχρονους συνεχιστές της σκηνής. Η κλασική προσέγγιση με βάση την αγία τριάδα My Bloody Valentine-Ride-Slowdive δεν βρίσκει έδαφος εδώ, και  για να είναι πιο εύστοχος ο προσδιορισμός του ήχου τους πρέπει να γίνει αναφορά σε ονόματα τύπου Natural Snow Buildings, Pluramon φτάνοντας στην καλύτερη (και πιο αναγνωρίσιμη) στους πρώιμους Sigur Ros.

~~~~~~~~~~ο~~~~~~~~~~

Τα ακραία ραδιοφωνικά φαινόμενα όπως με αγάπη και σαρδαμ μεταδόθηκαν από τον poplie 

Σε άλλα ραδιοφωνικά νέα, την τρίτη 22/1 ο Φαντασμένιος θα είναι καλεσμένιος της Vikonika για ένα αφιέρωμα στους μουσικούς τσακωμούς. Θα διαβαστούν όλες οι ανακοινώσεις από τη διάλυση των Διάφανων Κρίνων.. Στον http://www.poplie.eu/ 21:00-23:00

No comments: