12 November 2012

ty segall πανικός στο an club

Το να τα σπάσει μια μπάντα στο An δεν αποτελεί είδηση, καθώς πρέπει να έχει συμβεί 500 φορές. Το να παίζει όμως μια μπάντα στο κόκκινο για μια ώρα και να σκάνε οι κομματάρες η μια μετά την άλλη  όπως στο λαηβ του Ty Segall το περασμένο Σάββατο είναι τόσο σπάνιο όσο οι εμφανίσεις των Pixies στην Ελλάδα. Μετά από άπειρα συνεχόμενα λαηβ ο Ty Segall και η μπάντα του είναι σε θέση να εκτελούν άριστα τα κομμάτια, ενώ παράλληλα μοιάζει παρανοϊκό να μην χάνουν γραμμάριο ενθουσιασμού είτε βρίσκονται ενώπιον του φακού της prime time Αμερικής ή του zeugolator (βλέπε φωτογραφιάρα). Ο ήχος τεχνικά και στιλιστικά ήταν άψογος, και πως να μην έρθει το ταβάνι στο πάτωμα του An. 
Έυγε για ακόμη μια φορά στην arte fiasco η οποία κατάφερε να έχει ένα γεμάτο an club σε ανθρώπινες συνθήκες. Είναι τόσο τεράστιοι που όχι μόνο έφεραν έναν τύπο που είναι θέμα χρόνου να βρεθεί σε όλα τα mp3 players της γης, αλλά  κατάφεραν να ανοίξουν το a/c του an club (διακόπτης θρυλικός που συναγωνίζεται το τέρας του Λόχνες).

~~~~~~o~~~~~~

Για 323η φορά support οι Acid Baby Jesus. Τις προηγούμενες 322 φορές ο Φαντασμένιος δεν κατάλαβε τίποτα, το Σάββατο που δεν τους πρόλαβε κάποιοι είπαν ότι τα έσπασαν. Κακό κάρμα και παραμένει ο Φαντασμένιος στο ότι το μόνο που του σπάσανε είναι ταρχίδια με τις συνεχείς αναφορές από όλα τα site για το πως μιλάει όλη η Αμερική μαζί τους. Και να είναι έτσι, ας παίξει και κανένας άλλος. Από μουστάκια χαμός στην πιάτσα.
 

11 comments:

Anonymous said...

Acid baby Jesus μεγάλη απάτη. Απλά μια μπάντα που αντιγράφει τους Black Lips μέχρι και στο μουστάκι.

Όποιος έχει λεφτά για προμο και tour στο Αμέρικα τον ίδιο ντόρο θα έκανε...

GN said...

Κρίμα γιατί ακόμα, στο 2012 και με γεμάτο blogs και sites το internet, που ο καθένας λέει την άποψή του, και καλά κάνει, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούνται κάτι και παρόλα αυτά δεν έχουν την περιέργεια να δουν την μπάντα που κράζουν. Φυσικά μιλάω για την ελληνική μπάντα, που αν ήταν ξένη θα είχε σίγουρα άλλη αντιμετώπιση. Επειδή οι ξένες μπάντες τύπου Ty Segall (ο οποίος γαμάει βέβαια) δεν έχουν ανθρώπους από πίσω τους που τους χώνουν στο Pitchfork και δεν σκάνε λεφτά για το promo τους? Είναι αστείο να συγκρίνεις μάλιστα τα λεφτά που σκάνε οι δισκογραφικές τους με τα λεφτά (αν έχουν μεσολαβήσει) των δικών μας. Και σίγουρα, αν ένας Έλληνας μουσικό φτύσει ή βρίσει ή κουνηθεί λίγο παραπάνω, είναι fake. Το κάθε αμερικανάκι όμως θα το χειροκροτήσουμε. Οι Acid Baby Jesus είναι μια πραγματικά πολύ καλή μπάντα, έχουν φοβερή αντίληψη του rock n roll και καλά θα κάνεις κύριε κριτικέ να τους ακούσεις μια φορά και μετά μπορείς να κρίνεις όσο θέλεις. Με επιχειρήματα και όχι μουστάκια.

fantasmenios said...

αγαπητέ GN,

τους έχω δει live 3 φορές και δεν μου άρεσαν. ούτε ο δίσκος μου αρέσει.

εδώ δεν είναι ούτε το avopolis ούτε η καθημερινή. και εγώ σε καμία περίπτωση δεν είμαι κύριος κριτικός. μια άποψη γράφω όπως τη γράφεις και εσύ και έχει ακριβώς την ίδια βαρύτητα.

πέρα από τη γνώμη που έχει ο καθένας, παραμένει γεγονός πως έχουν κάνει πολλά support.

yo!

GN said...

Απλά λυπάμαι γιατί είδα 2 απόψεις πολύ στερεότυπες. Η μία είχε να κάνει με την εμφάνιση της μπάντας, η οποία επιμένω ότι όταν έχει να κάνει με Έλληνες γίνεται αφορμή αυστηρότατης κριτικής και η άλλη (του αναγνώστη) με κάτι λεφτά, που γενικά δεν χρησιμοποιούνται ποτέ στην μουσική βιομηχανία από πάντα... Το 95% της μουσικής που φτάνει στα αυτιά μας είναι προϊόν εταιρειών και βέβαια χρηματικής υποστήριξης, σε όλα τα μέτωπα. Δεν έχω κακές προθέσεις στα σχόλιά μου. Θα ήθελα μόνο να σταματήσει ο διαχωρισμός ελληνικές-ξένες μπάντες, αλλά σε πρακτικό επίπεδο και όχι στα λόγια. Αν δεν σου αρέσουν οι Acid Baby Jesus δεν σε κατηγορώ καθόλου. Απλά από ένα blog που παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό και μάλιστα από έναν άνθρωπο που κάνει και μουσική πρόταση μέσα από ένα ραδιοφωνικό σταθμό, περιμένω πιο ολοκληρωμένη και αιτιολογημένη άποψη πάνω στη μουσική. Δεν είναι τόσο δύσκολο πια. Και ελπίζω να μην είναι θέμα τεμπελιάς.

fantasmenios said...

θα σε απογοητεύσω αλλά έχω βαρεθεί τις ολοκληρωμένες και αιτιολογημένες άποψεις πάνω στη μουσική. γράφω 5 χρόνια εδώ ότι μου κατέβει με όποιο τρόπο μου κατέβει. εδώ διαβάζεις ένα ανώνυμο ημερολόγιο με άπειρα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Στο παρελθόν έχω κράξει (βλ baby guru)και μετά έκανα κωλοτούμπα Ιωάννη Μελισανίδη..

Το σχόλιο για τα μουστάκια είναι ένα ξυπνιτζίδικο που έκανα για να μη γράψω ξανά (που το έχω γράψει) πως αν έρχονταν οι black lips Ελλάδα (που έχουν έρθει) κανείς δεν θα ασχολιόταν.

Και μην μου πεις πως οι black lips αντιγράφουν ABJ..

Που ούτε για τους black lips τρελαίνομαι αλλά ντάξει μια φορά που τους είδα live με έκαναν να κουνηθώ..

yo!

υγ. Ευχαριστώ πάντως που μπαίνεις στον κόπο και σχολιάζεις

GN said...

Άστοχα λοιπόν μπαίνω σε κόπο κι εγώ να γράψω, αφού δεν μπαίνεις καν σε κόπο να παράγεις εμπεριστατωμένη άποψη στο μέσο σου. Φαντάζομαι βέβαια πως δεν θα έχεις πρόβλημα να έχεις followers ή ακροατές, οπότε δεν είμαι σίγουρος για το αν μιλάμε για ένα ημερολόγιο, ειδικά από τη στιγμή που το link του blog είναι ΚΑΙ στον Poplie. Θα το εκλάβω τέλος πάντων ως ένα απλά προσωπικό ημερολόγιο κι εγώ για να μην τρώγομαι με τα ρούχα μου, αφού από ότι φαίνεται εμένα μόνο με ενδιαφέρει να διαβάζω ολοκληρωμένες απόψεις, όταν αυτές μου προτείνονται. Δεν σε γνωρίζω, δεν έχω κανένα προσωπικό θέμα με σένα. Καλή συνέχεια με το ημερολόγιό σου. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον κόπο. Yo!

Ps. Αν ψάξεις λίγο τη δισκοθήκη σου θα βρεις τεράστιες ομοιότητες σε αγαπημένες σου μπάντες, με παλιότερες αγαπημένες. Τεράστιες όμως. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αρκετό χώρο με παραδείγματα, αλλά ήδη φτάνω επίπεδα γραφικότητας.

fantasmenios said...

να σου πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω τι εννοείς λέγοντας ολοκληρωμένες και αιτιολογημένες άποψεις πάνω στη μουσική. Αν εννοείς κριτικές τύπου wire, pitchfork ή ποπ και ροκ τότε σίγουρα θα σε απογοητεύσω.

εδώ έχω ανεβάσει αυτό http://fantasmenios.blogspot.gr/2007/10/blog-post_18.html

έχω ανεβάσει και αυτό
http://fantasmenios.blogspot.gr/2008/01/p-r-o-l-p-s-e.html

όσο για την εκπομπή κινούμαι στο ίδιο εύρος γραφικότητας-αντισυμβατικότητας- αναποτελεσματικότητας

Μακάρι σε κάποιο από τα επόμενα λαηβ να μου πάρουν το μυαλό και να κάνω την κωλοτούμπα Βλάσης Μάρας..

Η όποια επιθετικότητα μου όμως δεν πηγάζει από το ότι δεν μου αρέσουν (σπάνια γράφω για πράγματα που δεν μου αρέσουν) όσο για τη συχνότητα που εμφανίζονται. Και αυτό νομίζω πως είναι γεγονός. Σε λιγότερο από ένα μήνα παίζουν πάλι support. Νομίζω πως αυτές οι ευκαιρίες θα έπρεπε να δίνονται και σε άλλες μπαντες.

Τώρα θα μου πεις τι φταίνε και αυτοί που τους καλούν.. ντάξει
αυτές οι κουβέντες μπορεί να συνεχίζονται μέχρι το "και η Εύα έφαγε το μήλο.."

Anonymous said...

Ούτε εμένα μου άρεσαν οι Acid Baby Jesus αλλά μετά το support έσκασα μέχρι και το δεκάευρω και αγόρασα το σιντί. Παίζει να ήταν καλύτεροι και απ' τον τάι.

Anonymous said...

to na sou plirwnei o mpampas th periodeia den to les kai aisthisi tou rock n roll....

an trimaroun ligaki parapanw ta moustakia tous tha einai gamw!

Raggedy Man said...

Δεν πάει στο συγγραφέα το παρακάτω, αλλά στους υπόλοιπους.
Πραγματικά, ρε πούστη, αυτό το ελληναργιό δε θα το καταλάβω ποτέ, μη δείτε έναν άνθρωπο να προκόβει, αμέσως να πέσετε να τονε φάτε. Μ' αρέσουν οι ABJ και δικαίως έχουν φτάσει εκεί που είναι. Η απόλυτα πρωτοπόρος πρότασις δεν είναι με την καμία, αλλά από πότε έχει σημασία αυτό; Και τι μπαμπάδες και μουστάκια και σκατά, οι περισσότεροι και να τα 'χαν τα φράγκα οι πατεράδες σας να σας στηρίξουν, πάλι φραπέδες στη Γλυφάδα θα ρουφούσατε, έλεος πια. Αυτό το μαλακο-dissing στην ελληνική σκηνή πρέπει να σταματήσει επιτέλους, κράξτε όποιον γουστάρετε, αλλά για τη μουσική του, ΑΝ κάτι τέτοιο δε σας αρέσει, τι μουστάκια και τι μπαμπάδες και μαλακίες.

Anonymous said...

fantasmenious, me cago en todo, I still expect those pictures..