02 September 2012

.. and Lou Barlow is the holy spirit


Το 1993 το περιοδικό Spin κυκλοφορεί με εξώφυλλο που γράφει J. Mascis is god. Υπερβολικό, ειρωνικό, προβοκατόρικο, ιδιοφυές, προφητικό, αποτιμητικό έμελε να μείνει στην ιστορία της Indie και να συζητηθεί όσο κανένα άλλο εξώφυλλο. Το 1997 και ενώ ο Barlow έχει ήδη αποχωρήσει ο J. Mascis απαρνιέται το όνομα Dinosaur Jr.
Με Pixies και Husker Du ανενεργούς τους Pavement στα τελευταία τους και με τον
Jim O' Rourke να αποπλανεί αβαντγκαρντιστικά τους Sonic Youth η αμερικάνικη κιθαριστική σκηνή πέρναγε στην παρακμή. Αααα την ίδια χρονιά το Spin κάνει στροφή στο mainstream..
To 2005 εντελώς απρόσμενα το ιδιοφυές καθίκι J. Mascis ρίχνει μούτρα τα βρίσκει με τον Barlow, περιοδεύουν και κυκλοφορούν σε Dinosaur Jr επίπεδο και πνεύμα τα beyond (2007) και farm (2009).
Το 2012 οι μισές μπάντες
του υπερHip φεστιβαλ pitchfork εμφανίστηκαν με μαλλί-riffs αλα Dinosaur Jr. Σε δυο εβδομάδες θα κυκλοφορήσει το 10ο δισκάκι τους με τίτλο I Bet On The Sky. Θα είναι ένας υπέροχος φλώρικος (για Dinosaur Jr) δίσκος όπου οι κιθάρες του J. Mascis θα δέσουν υπέροχα με τον τρυφεροσυναισθηματισμό του Barlow ο οποίος μάλιστα υπογράφει τον πρώτο ύμνο Dinosaur Jr μετά το reunion. ΤΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;;


~~~~~~~~ο~~~~~~~~

Αυτοί είναι οι Dinosaur Jr

pic via xbolotax

2 comments:

Raggedy Man said...

H τόση σολιά τρελή κούραση, σόρρρρυ. Δεν τον πάλεψα. Καινούριο Deerhoof από την άλλη, υπέροχο απλά.

fantasmenios said...

εμ δεν έχασε κανείς το γούστο του το να το βρεις εσύ!

deerhουφ