23 August 2011

primary alternative (E)


Της επανάληψης το κάγκελο συνέχεια, και για σήμερα ένα ποστ που ούτε ο Φαντασμένιος δεν καταδέχθηκε να σχολιάσει όταν ανέβηκε το μακρινό 2009..

Από τα Peel-ικά συγκροτήματα ο φαντασμένιος ξεχωρίζει τους (τι άλλο;) Σκωτσέζους Delgados. Από την αρχή της καριέρας τους (1994) έως το τέλος (2005) οι Delgados ηχογραφούν τακτικά Peel Sessions. Τα τραγούδια αυτά κυκλοφόρησαν το 2006 σε ένα διπλό CD. 29 τραγούδια απολαυστικής δυναμικής κιθαριστικής ποπ ή και ατμοσφαιρικής μελωδικής ροκ, με έξυπνες εναλλαγές γυναικείων και αντρικών φωνητικών. Μαζί με τα καλύτερα τραγούδια των Delgados συνυπάρχουν αρμονικά πάντοτε πετυχημένες διασκευές είτε όταν είναι αναμενόμενες όπως στην περίπτωση του California Uber Alles είτε όταν ρισκάρουν παίζοντας Electric Light Orchestra!

Δυστυχώς η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται για τους Delgados, και το διπλό CD δεν λειτούργησε όπως πριν 10 χρόνια η συλλογή Where' d You Learn To Kiss That Way? η οποία χάρισε δόξα στους field mice (έστω και μετά θάνατο).

Ίσως αυτό που δεν πέτυχαν με με τις μουσικές τους κυκλοφορίες, να έρθει από την εταιρία τους Chemical Underground. Στα περίφημα στούντιο "Chem19" της οποίας ηχογραφήθηκαν και συνεχίζουν να ηχογραφούνται οι καλύτεροι δίσκοι στο νησί. Σε όλο το νησί! Το όνομα του ντράμερ της μπάντας Paul Savage, βρίσκεται (με την ιδιότητα του παραγωγού) στα εσώφυλλα θρυλικών δίσκων των Arab Strap και Mogwai, ενώ πιο πρόσφατα μπλέχτηκε και με τους νέους και αγαπημένους Twilight Sad.

-----------------------ο-----------------------

No comments: