28 October 2010

Οι απόντες| fantasmenios in the movies

Λένε πως πριν πεθάνεις περνά όλη η ζωή από μπροστά σου.. σαν ταινία. Αχ τι καλά. Κρίμα που ο θάνατος του φαντασμένιου διήρκεσε μόλις 30μιλισεκοντ και δεν πρόλαβε να δει ούτε ένα καρέ! Αν πέθαινε φυσιολογικά (πέφτοντας από ένα βουνό για παράδειγμα), είναι σίγουρο πως εκτός από σκηνές της ζωής του θα έβλεπε και μια σκηνή από μια κανονική ταινία [από το 6:20 έως... ].

Πρόκειται για την ταινία "Οι Απόντες" του Νίκου Γραμματικού την οποία ο μακαρίτης μπλογκερ είχε δει ένα εκατομμύριο φορές, τις περισσότερες όταν ήταν ανήλικος..
Κακώς η ταινία έχει τη σήμανση "απαραίτητη η γονική συναίνεση", θα έπρεπε η προβολή της να απαγορεύεται σε αδιαμόρφωτα σχεδόν παρθένα πλάσματα. Είναι τόσο εγκληματικό αυτό όσο θα ήταν ένα επεισόδιο στρουμφάκια με τίτλο "δεν υπάρχει άγιος Βασίλης!". Γιατί η αλήθεια είναι σκληρή, και στη περίπτωση των απόντων συνοψίζεται στην άνωθεν φωτογραφία. Πως οι άνθρωποι αλλάζουν; Πως πεθαίνει μια παρέα; Γιατί όσο μεγαλώνουν προτιμούν να ζουν σε safe mode; Γιατί 15 χρόνια μετά η ταινία έχει πάντα το ίδιο τέλος;

------------ο------------

1 comment:

Anonymous said...

apo to 3:15 kai meta.. http://www.youtube.com/watch?v=WbWY9zqWkoM