28 November 2008

συμβάντα ξινλί!


Συνέβη στην πιο ερωτική πόλη της Ελλάδας. Χρονικά η ιστορία τοποθετείται στην προ Σικαμπάλα εποχή. Όταν είσαι στη Θεσσαλονίκη, δεν είσαι ερωτευμένος και ο ΠΑΟΚ δεν έχει ένα μάγο στο κέντρο, το πιο σοφό που μπορείς να κάνεις είναι να πας να ψωνίσεις δισκάκια στο λωτό. Τότε και εκεί είχε την εμπειρία ξινλί ο fantasmenios.
Ενώ έψαχνε στα δισκάκια υπό την ταμπέλα ποστ ροκ, πέφτει στο Tomorrow Never Comes των γιαπωνέζων Xinlisupreme. Το οποίο άκουσον άκουσον έχει πάνω αυτοκολλητάκι που αναφέρει τις λέξεις My Bloody Valentine, Suicide, Jesus and Mary Chain, Joy Division. Α στο διάολο! Το κοιτά και από πίσω ο fantasmeios. Fat-Cat! Α στο διάολο! Γιαπωνέζοι στη fat-cat, αυτοκόλλητο, χάρτινη συσκευασία, επωλήθη το ψηφιακόν δισκίον
. Επί της ουσίας το δισκίον αποδείχθηκε δισκάρα. Θόρυβος και μελωδία υψηλής πιστότητας σε θαυμάσια χαμηλοτάτης πιστότητας παραγωγή. Από τους καλύτερους δίσκους των 00s. Σωστό το αυτοκόλλητο, και ζήτω το laptop!

Το συμβάν του με τους Xinlisupreme είχε και ο Andrew Weatherall. Σύμφωνα με τον Andrew η επιρροή του δίσκου των γιαπωνέζων για την μουσική IDM μπορεί να παρομοιαστεί με την εισβολή του Punk στο Prog Rock την δεκαετία του 70.

Η ιστορία που έγραψε για τους Xinlisupreme ο Weatherall εδώ.

------------//------------

Οι γιαπωνέζοι το 2005 έδωσαν από την σελίδα προς ελεύθερο κατέβασμα το δεύτερο δίσκο με τίτλο Neinfuturer 2.0 .
Και από τον fantasmenio
Tomorrow Never Comes


3 comments:

Satan_My_Lord said...

ρε συ παλικάρι πλέον έχουμε μάγο στο κέντρο, Πάμπλο Γκαρσία λέμε! τεσπα, αν και ειναι γνωστό οτι γιαπωνέζοι και μουσική είναι έννοιες αντίθετες λογω σικαμπάλα θα το ακροαστώ το έργο...ισως κάνω την έκλπηξη να επανέλθω με σχόλιο εντυπώσεων

Αυτόν τον andrew weatherall δεν τον ξέρω, συμπάικτης του σίκα είναι?

fantasmenios said...

θεός εεεε διάολος ήθελα να πω ο Γκαρσία..

Satan_My_Lord said...

ο γιαπωνέζος πολλή φασαρία όντως...666..