27 March 2017

Ο Φανταδίσκος | No Haya Fanta

Ακραία μουσικά φαινόμενα 9 χρόνια 11 μήνες 25 μέρες 20 ώρες 56 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα. Δίπλα στο πληκτρολόγιο μια ζουμπρόβκα και στα ακουστικά ο Φανταδίσκος. Είναι μια στιγμή που στην φαντασμένια παλέτα των συναισθημάτων υπάρχει ευτυχία, χαρά, ίσως συγκίνηση αλλά σε καμία περίπτωση νοσταλγία για τα χρόνια που περάσαν. Μόνο ένα τατς μοναξιάς σκάει αλλά αυτό είναι μόνιμο κατάλοιπο από το ξεκίνημα των ακραίων μουσικών φαινομένων. Σίγουρα είναι αντικουλ, αρκετοί θα πουν θλιβερό αλλά δε γαμεί είναι η αλήθεια, χάρη σ' αυτό εδώ το διαδικτυακό ημερολόγιο ο Φαντασμένιος γνώρισε πολλούς σπουδαίους ανθρώπους και έζησε κάμποσες όμορφες στιγμές. 
Ένας από αυτούς είναι ο τύπος που βγάζει περίπου 125 δίσκους το χρόνο ως No Haya Banda. Ο No Haya Banda ας τον λέμε  Κυριάκο για συντομία ζήτησε από τον Φαντασμένιο μια λίστα τραγουδιών με σκοπό να τα διασκευάσει όπως αυτός νομίζει και να προκύψει έτσι ο Φανταδίσκος. Ο Φαντασμένιος επέλεξε 16 κομμάτια τα οποία μπορεί υπό τον τίτλο ακραία μουσικά φαινόμενα να βρίσκουν στέγη, αλλά μάλλον θα προκαλούσαν πονοκέφαλο σε έναν νορμάλ μουσικό. Έχουμε και λέμε:

~το αλά brit pop χιουμοριστικό Don't Marry Her (The Beautiful South)
~το χαοτικό (Star) των τρελών Boredoms
~το πανζουρλιστικό You're the Doctor του Αη Ty Segall (βοήθειά μας)
~οι συναισθηματικές βόμβες Powerful Lovin' (Fergus & Geronimo) και A Lot of Love (Steve Mason)
~το μελωδικό έπος Hatch The Plan (Andy Stott)
~το απόκοσμο Cropsey (Have a Nice Life)
~το καλύτερο τραγούδι όλων των εποχών, Tracy (Mogwai)
~το σπαρακτικό End (Bokomolech)
~το Swan των Cheatahs (γιατί το άκουγε ο Φάντα στο ρηπιτ την ημέρα που έστειλε τη λίστα)
~το ενδεικτικό της σειράς τραγουδιών με την ταμπέλα "τι κομματάρα είναι αυτή" keep it in a Motion (Guided By Voices)
~το κολλητικό Perverted Undertone (Prefuse 73)

Τα πήρε αυτά ο Κυριάκος, τα διασκεύασε/ρεμίξαρε ανά δύο(!) και εδώ μπορείτε να ακούσετε το αποτέλεσμα. ΕΔΩ
 Η αρχική ιδέα του Φαντασμένιου ήταν να γράψει ένα ποστ ανά τραγούδι αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν άνισο σε σχέση με την απίστευτη δουλειά του Κυριάκου. Δηλαδή στο χρηματιστήριο της έμπνευσης θα χρειαζόταν 1εκ ποστ σε τούτο το μπλογκ για να πιάσουν το μισό της αξίας του a lot of cars (δηλαδή το a lot of love παρέα με το tracy). Είναι απίστευτος o τύπος, ταλαντούχος, έξυπνος, μαλάκας αλλά αληθινά αντισυμβατικός, ούτε που τον ένοιαξε που επί ένα χρόνο είχε τον δίσκο ο Φαντασμένιος και δεν τον έδινε σε κανέναν. 
9 χρόνια 11 μήνες 25 μέρες 22 ώρες 13 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα, ο Φαντασμένιος πατάει ενδεχομένως το πιο γλυκό "publish".

2 comments:

spiral said...

Κυριάκος φορ πρέζιντεντ.

Ποιος σε πιάνει τώρα μωρή Φάντα, μέχρι και δίσκο φκιάξανε για πάρτη σου.

fantasmenios said...

τώρα θα πάρω φόρα και πάω για τα 100 χρόνια!