05 December 2016

φανταδεκάξι

Το Love Means Taking Action του Croatian Amor (Loke Rahbek) είναι ένας δίσκος για την αγάπη, όχι όμως την ερωτική. Αφορά την προσπάθεια να αγαπήσει κάποιος τους ανθρώπους που είναι γύρω του, ώστε να πάψουν να είναι ξένοι- ενδεικτικά στο τρακλιστ υπάρχει το Refugee turns to safety.
Το θέμα είναι δύσκολο και η μουσική ακολουθεί, οπότε μόνο με απόλυτη προσήλωση μπορεί κάποιος να μπει στον κόσμο που κτίζει ο Croatian Amor. Υπόκωφα μπιτ, γυναικεία φωνητικά που περνούν από διάφορες κατευθύνσεις, ανάσες, κάποια απότομα στιγμιαία ξεσπάσματα, ηλεκτρονικοί και αναλογικοί ήχοι μπλεγμένοι. Η ατμόσφαιρα είναι από σκοτεινή ως απόκοσμη. 2016. Αυτή η μουσική είναι το τέλειο σάουντρακ ενός έτους που όπως φαίνεται θα μας βάλει για τα καλά στη μαυρίλα. Αν και στο τελευταίο και ομότιτλο του δίσκου τραγούδι οι μελωδίες αποκτούν σειρά και η μουσική γίνεται σχεδόν χαρούμενη. Μακάρι.

Αξίζει τον κόπο να ψάξει κάποιος και τις υπόλοιπες κυκλοφορίες του Croatian Amor όσο και του καταλόγου της posh isolation που ο ίδιος τρέχει (να είναι καλά ο https://inchesbelow.wordpress.com/ που μας άνοιξε τα μάτια). Είναι ωραίος τύπος ο Loke,  την προηγούμενη κασέτα του την έδινε μόνο αν του έστελνε κάποιος μια γυμνή του φωτογραφία.

2 comments:

Yanagimachi said...

Με φωτογραφια χαριζαν καποτε κ οι Arab Strap το Quiet Violence. Αντι για δικια μου τους ειχα στειλει μια γυμνη της Καρε Οτις. Μου εστειλαν το EP.

fantasmenios said...

κότα