25 March 2015

ΑΜΦ best new music


Φανταστείτε πως πετυχαίνετε ένα δίσκο που από κάτω στα προτεινόμενα βρίσκονται τα M B V, Tomorrow's Harvest, Ruins και Ravedeath,1972. Ε αυτός ο δίσκος υπάρχει και είναι το A Year With 13 Moons του Jefre Cantu - Ledesma. Δεν είναι δίσκος που θα ταλαιπωρήσει τον ακροατή καθώς από το εξώφυλλο και τον τίτλο φαίνεται που το πάει ο καλλιτέχνης. Για να σου αρέσει πρέπει στην εικόνα αριστερά να διακρίνεις ομορφιά, απλότητα και ρομαντισμό σε ένα πλαίσιο λευκού θορύβου. Βέβαια μη φανταστεί κανείς πως θα δει την κόλαση, άσε που με το που πάει να κουνήσει το καράβι  ο JCL πετάει πανέμορφα ατμοσφαιρικομελωδικά σωσίβια όπως το τραγούδι Disappear.

~~~~~ο~~~~~

Μένοντας στο έτος 2015 και στο γράμμα J συναντάμε τον Juxta Phona, γνωστός(;) και ως off the sky (Jason Corder τον λένε τον άνθρωπο). Μήπως είναι τα ξυλόφωνα, να είναι οι χαμηλές ταχύτητες, ίσως και τα ατάκτως ερριμμένα beat και ο Φαντασμένιος θαρρεί πως βρήκε στο We Will Not Be Silence το δίσκο που θα κρατούσε ζωντανούς καλλιτεχνικά τους Tortoise μετά το Standards. Ο δίσκος έχει πάρει τη θέση του Faith in Strangers στις νυχτερινές ακροάσεις, χωρίς να μπορεί να γίνει κάποιος τεχνικός ή υφολογικός συσχετισμός με το αριστούργημα του Stott πέρα από το γεγονός πως το δάχτυλο πάει με ευκολία στο πράσινο κουμπί.

~~~~~ο~~~~~

Στα της planet mu ο άρχοντας της παραγωγικότητας Ekoplekz ενθουσιάζει ακόμα μια φορά τον Φαντασμένιο, αυτή τη φορά με τον 12λεπτο χαμό που έχει τίτλο Entropy Flash και αποτελεί το ήμισυ του νέου του EP (Entropik). Στην ίδια εταιρία κυκλοφόρησε νέο δίσκο και ο μ-Ziq. Σχεδόν νέος καθώς πρόκειται για τα δυο τελευταία EP που είχαν κυκλοφορήσει μόνο σε βινύλιο συν ένα νέο κομμάτι. Το ένα από τα EP (rediffusion) έχει το εξώφυλλο που βρίσκεται αριστερά. Και αν ο Φαντασμένιος μισεί όλα τα κλισέ της γης, δεν μπορεί να αντισταθεί σε δίσκους που έχουν στο εξώφυλλο βουνά, και η αλήθεια είναι πως στην ηλεκτρονική/πειραματική μουσική είναι αρκετοί. Στα της μουσικής τα θηρία του p4k κατάφεραν να ξεχωρίσουν ένα τραγούδι και το βάλουν στο best new tracks. Όλως τυχαίως διάλεξαν το πρώτο τραγούδι. Στο δίσκο αυτό ο μ-Ζιq μοιάζει πιο φωτεινός από ποτέ, σχεδόν σαν να προσπαθεί με τα idm εργαλεία του να παίξει bossanova. Τσεκ δις.
 

4 comments:

fantasmenios said...

όχι και τόσο best

spiral said...

επαγγελματικό ποστ.

fantasmenios said...

με έχεις επηρεάσει. Για το άλλο θέμα sorry αλλά δεν

spiral said...

δεν πειράζει, υγεία και καλή καρδιγιά.