22 October 2012

a place to bury strangers | sungaze at fuzz

Πριν από 3 χρόνια τα μουσικά blog ήταν τόσα πολλά που για ένα λαηβ τύπου a place to bury strangers ήταν σίγουρο πως στο δίκτυο υπήρχαν πιο πολλά ποστ από το κόσμο που είδε τη συναυλία. Τώρα παίρνουν όλοι ύφος Άλμπερτ Αϊνστάιν στο ένα χέρι πούρο Καρλ Μαρξ, γυαλί Ζαν-Πωλ Σαρτρ και σου λένε την ατακάρα "το blogging πέθανε". Τώρα ζει ο Σεφερλισμός στο τουίτα, ο ρουφιανισμός στο φεησμπουκ και η τέχνη του embedded στoυ tumblr. Φαστ φουντ φάση. Β α ρ ε μ α ρ α. Χρειαζόμαστε και άλλα blogs. Κανονικά blog όχι φαντάσματα της blogovision..

~~~~~~~~~ο~~~~~~~~~

Αυτό που δεν άλλαξε από το 2009 είναι το πάθος των a place to bury strangers. Μπορεί στο πρώτο μισάωρο να παίξανε με ρυθμίσεις Μιλτιάδη Πασχαλίδη, δηλαδή μπορούσες να πιάσεις κουβέντα με τον δίπλα, να σκεφτείς πως σου θυμίζουν τους καλούς Placebo, αλλά όταν γύρισαν τον ροοστάτη από την ένδειξη  "πιτσιποπάκια" στη θέση "O Kevin Shields, τα αδέρφια Reid και ο Stephen Morris διασκευάζουν Stooges" τότε λευκός θόρυβος, απόκοσμα τύμπανα και διαβολικά feedback πήραν το μυαλό και το πήγαν στα μακρυά. Κρίση ξε κρίση δεν μπορεί η μιζέρια μας να μετατρέψει το πιο θορυβώδες συγκρότημα της Νέα Υόρκης σε power play για τον red fm. Κατά τα γνωστά σκούξαν πεταλάκια, κοκκίνισαν οι αυτοσχέδιοι ενισχυτές, οι κιθάρες στον αέρα.. Πολύ όμορφο light "shoegaze" show και τελικά ήταν καλύτερα από τότε.  Βέβαια αυτή η πώρωση πρέπει και πάλι να πολλαπλασιαστεί με ένα παράγοντα επί 100 για να πιάσει αυτό.

~~~~~~~~~ο~~~~~~~~~

Μια χαρά αν και αδικημένοι από τον κακό ήχο οι Zebra Tracks που άνοιξαν τη συναυλία. Όμορφα τα νέα τραγούδια ενώ φαίνεται πως πήραν με επιτυχία τη στροφή προς τον πιο κιθαριστικό ήχο.
~~~~~~~~~ο~~~~~~~~~

Σε πρόσφατη συνέντευξη οι a place to bury strangers ανέφεραν τους Metz. Ο Φαντασμένιος μαζεύει για δαύτους όλες τις υπερβολές του λόγου..

pic stolen via zeugolator

8 comments:

Raggedy Man said...

Ωραίο κείμενο. Σοβαρά.

lkrory21 said...

a) Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα
β) Ο προλαλήσαντας επίσης με εψησε και άκουσα Metz και είναι όντως ζόρικο άλμπουμ. Me likes it!

South Of The River said...

Δεν πήγα, ήμουν όμως Rodeo. Και ήθελα γμτ για να ακούσω και τους Zebra...

Έπος πάντως το φετινό των APTBS. Ακολουθεί ποστ για το έτερον έπος, κείνο των Ceremony... Έχω ασθενήσει...


ΥΓ. Δεν κερδίσατε στο ''καυτό'' οακα ΟΥΤΕ εμάς... Αυτός ο σισοκό - πιου ήταν ποτέ ποδοσφαιριστής;

spiral said...

well said, nigga.

Stefanos Max said...

Τώρα παίρνουν όλοι ύφος Άλμπερτ Αϊνστάιν στο ένα χέρι πούρο Καρλ Μαρξ, γυαλί Ζαν-Πωλ Σαρτρ και σου λένε την ατακάρα "το blogging πέθανε". Τώρα ζει ο Σεφερλισμός στο τουίτα, ο ρουφιανισμός στο φεησμπουκ και η τέχνη του embedded στoυ tumblr. Φαστ φουντ φάση. Β α ρ ε μ α ρ α. Χρειαζόμαστε και άλλα blogs. Κανονικά blog όχι φαντάσματα της blogovision..

Μπραβο και παλι μπραβο! Ειπες αυτο που σκεφτομουν καιρο και το διατυπωσες τελεια!

Stefanos Max said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

γεια
μια και ασχολεισαι με μουσικη ισως θα σε ενδιεφερε να παιξεις στο νεο μπλογκοπαιχνιδο μου :
http://anisixosblog.blogspot.gr/2012/10/blog-post_27.html

Anonymous said...

τσέκαρε και τα φιλαράκια των ΜΕΤΖ http://thesoupcans.bandcamp.com/releases