20 October 2010

Η ειρωνεία | της θειά σου

Αγαπητή θεία μου,
Βγήκε επιτέλους η μετάθεση μου και σε δυο μήνες θα πάω από την κόλαση στον παράδεισο. Βέβαια εγώ μια χαρά πέρναγα στην κόλαση, αλλά αφού όλοι θέλουν να πάνε στον παράδεισο ας πάω και εγώ. Τελικά παράδεισος είναι εκεί που θέλουν να πάνε όλοι. Σου γράφω θεία γιατί είσαι σόι (που σημαίνει ότι είσαι ειρωνικιά και βαριέσαι εύκολα) και μόνο εσύ με καταλαβαίνεις.

Μιας και έχω άπειρο χρόνο
αποφάσισα να δω τηλεοπτικές σειρές. Είδα λοιπόν όλο το six feet under (γραφείο κηδειών Φίσερ). Στη σειρά αναφέρονται όλες σχεδόν οι πιθανές καταστάσεις που μπορεί να βιώσει κάποιος σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων. Όλα αυτά με σκηνικό την οικογενειακή επιχείρηση (ένα γραφείο κηδειών) και με πρωταγωνιστές την καταθλιπτική μαμά, τον χαμένο κουλ γιο, έναν άλλο γιο που είναι καθωσπρέπει γκέι και την μποέμ δεκαεπτάχρονη κόρη. Κάθε επεισόδιο ξεκινά με έναν θάνατο, ο καλύτερος από τους οποίους ήταν χωρίς αμφιβολία αυτός. Όπως καταλαβαίνεις θεία μου, μιλάμε για γερές δόσεις ειρωνείας.

Είδα και όλα τα επεισόδια του γιατρού House (House MD). Στην αρχή νόμιζα πως είναι ο πιο ειρωνικός-κακιασμένος χαρακτήρας που έχει εμφανιστεί στην tv, αλλά μετά από αυτό κατάλαβα πως τελικά είναι πιο σοφός από τον Μαρξ και τον Φρόιντ μαζί.

Αυτά.
με αγάπη,
ο αγαπημένιος σου φαντασμένιος

------------ο------------

υγ. Πολύ καλό ήταν το live των future islands στους έξι σκύλους. Με τη μύτη στη θέση της και με χαρούμενη διάθεση μας πρόσφεραν ένα υπέροχο κυριακάτικο βράδυ με περίεργη ηλεκτρο-ποστ-πανκ. Ο τραγουδιστής χαμένος αδερφός του Τζακ Μπλάκ ήταν τόσο ειρωνικός που θα μπορούσε να είναι πρώην μέλος των arab strap.

pic via eirini_bee

4 comments:

yourmusicride said...

Το είδα και εγώ το Six Feet Under το καλοκαίρι που μας πέρασε. Από τις καλύτερες σειρές εβα! Καλά και το soundtrack δεν παίζεται έτσι...

fantasmenios said...

το soundtrack γαμεί, το αρχικό τραγούδι στους τίτλους είναι συγκλονιστικό, το δέντρο στους τίτλους σούπερ!

Εμένα μου άρεσαν και οι αναφορές στον Bush. Στους πρώτους κύκλους ήταν καμουφλαρισμένες, ενώ όσο πέρναγαν τα χρόνια- και μεγάλωνε η αγανάκτηση- τα χώνανε φόρα παρτίδα!

South Of The River said...

Το six feet under κι εγώ μετά τις διακοπές το ξεκίνησα (ελπίζω να μην σημαίνει κάτι αυτό...). Είναι πολύ καλό. Τώρα ξεκίνησα τον 2 κύκλο... Όντως το κομμάτι των τίτλων είναι ανατριχιαστικό... ΠΟύ να μπορούμε άραγε να βρούμε το ost...???

Επειδή εδώ μας έχουν κόψει γιουτούμπια, ελπίζω ο θάνατος που αναφέρεσαι να είναι του φούρναρη με την κατσαρίδα...

Πού είσαι εσύ παλληκάρι μου; Ολά καλά; Είδες πόσο σέβομαι την κατάστασή σου και δεν σου στέλνω μέιλ παραπόνων ούτε για τον Δαλούκα...

fantasmenios said...

όλα καλά!

ο θάνατος είναι από τον 4ο κύκλο..

θα πάρεις επιτέλους ένα διπλό από τον γάβρο; εγώ σου τον κανόνισα τον παοκ!