02 December 2009

20 για το 2009 | 20-16

Ο Φαντασμένιος δεν θα ξεχάσει ποτέ το 1988 γιατί κάνει ρίμα: "1988 και ακόμα σ' αγαπώ".
Για το 2009 το μόνο που του έρχεται στο μυαλό και είναι το εξής: "2009 γιατί πετάγεσαι όλη την ώρα σαν κλανιά;"

Στα της μουσικής άλλη μια χρονιά με καλές μουσικές αλλά με δίσκους που δύσκολα ακούγονται ολόκληροι. Δέκα δισκάκια το πολύ φαίνεται πως θα αντέξουν στο χρόνο καμιά εικοσαριά που περάσαμε μερικά όμορφα απογεύματα, ενώ 5-6 περιμένουν για να αποκαλυφθούν τα επόμενα χρόνια..

* * * * *

20. Waxing Gibbous από τον Malcolm Middleton
Αυθεντικός αντικουλ χαρακτήρας, θιασώτης του καλού μαύρου χιούμορ, έχει το δικό του ήχο και στιλ. Με αυτό το δίσκο κλείνει το πρώτο κεφάλαιο της προσωπικής του καριέρας, και ως ένδειξη απαγκίστρωσης από το παρελθόν (λέγε με Arab Strap) αφήνει εντέχνως το αποτύπωμα του.. ..στο φεγγάρι!

19. Dying In Time από τους Port Royal
Όμορφες ηλεκτροατμοσφαιρικές μουσικές. Αλλά πολύ όμορφες λέμε. Αν έγραφα σε free press θα σε έπειθα με τη φράση "Σκέψου μια παρέα Ιταλών να βολοδέρνει στα κρύα της ανατολικής Ευρώπης". Ο καλύτερος τους δίσκος. 6 Μαρτίου 2010 έρχονται για live με τους Telefon Tel Aviv (που πέρασαν τόσο κοντά από τη λίστα όσο το σουτ του Πάντου από το δοκάρι).

18. Prevention από τους De Rosa
Ευχάριστος κιθαρό-σκωτσέζικος δίσκος. Δυστυχώς λίγο μετά την κυκλοφορία του διαλύθηκαν. Ξέχασα να πω στον Middleton πως αυτούς πρέπει να πάρει για να φτιάξει το νέο συγκρότημα που θέλει.



17. Forget the Night Ahead από τους Twilight Sad
Ο μύθος λέει πως στην πρώτη προπόνηση στην Ελευσίνα όταν ο Αναστόπουλος είδε τον Τσιμπλίδη του είπε "Ρε εσύ! ντρίπλα έχεις, σέντρα έχεις, γρήγορος είσαι, γκολ βάζεις, ακόμα εδώ είσαι; γιατί δεν παίζεις στη Μπαρτσελόνα; Το ίδιο ισχύει μουσικά και για το συγκρότημα που έγραψε ένα από τα τραγούδια της χρονιάς. Τι κάνουν εδώ κάτω; Όλα τα έχουν!

16. The Resurrectionists/Night Raider από τους Crippled Black Phoenix
Ακόμα ένας δίσκος που ενώ δεν παρουσιάζει ίχνος πρωτοτυπίας.. γαμεί και δέρνει. Το live τους δεν ήταν το καλύτερο της χρονιάς (όπως όφειλε), αλλά τραγούδια όπως το Littlestep και το Burnt Reynolds είναι καταδικασμένα να ξανασυναντήσουν το κουμπί repeat σε μελλοντικές ντέρτι καταστάσεις..

--------------o--------------

83 bloggers και ο Vallatos ψηφίζουν παραδοσιακά εδώ, και ένα άλλο καλό παρεάκι ψηφίζει εδώ. Για ταινίες εδώ και για ost εδώ.

3 comments:

fantasmenios said...

Τσάμπα το υστερόγραφο... αφού όλοι έχετε blog και όλοι ψηφίζετε! καλό βόλι παίδες!

John Streckfous said...

εν τω μεταξύ πλέον είμαι σίγουρος πως όταν βλέπω "1 άφησαν σχόλια" τότε είναι απο σένα.....
ο Τσιμπλίδης ποιός είναι?

pan pan said...

ενας αλλος θρυλος θελει τον μιμη γριμπιλα να λεει σε καποια προπονηση στον μπλαχιν "ρε ξερεις ποιος ειμαι γω?"