27 November 2009

κακό όνειρο #10 | sonic youth - sister


Πάει καιρός από τότε που ο Φαντασμένιος άκουσε ολόκληρο δίσκο των Belle and Sebastian. Τι σκατά; Είναι δυνατό να τους ξεπέρασε; Είχε συμβεί και στο παρελθόν στις περιπτώσεις των Alice Cooper (πρώτη μεγάλη αγάπη), Scorpions και Def Leppard. CD, δίσκοι και κασέτες μοιράστηκαν δίχως τύψεις. Βέβαια μερικά χρόνια μετά (πριν ένα μήνα δηλαδή) ο Φαντασμένιος κατέβασε και πάλι τους δίσκους των Def Leppard. Η ζωή κάνει κύκλους μπλα μπλα μπλα, πότε και τίποτα δεν είναι σίγουρο μπλα μπλα μπλα ΑΛΛΑ είναι κάποιοι δίσκοι που δεν ξεπέρασε ποτέ και μάλλον δεν θα ξεπεράσει ποτέ...

...Όπως καμιά δεκαριά δισκάκια των Sonic Youth. Το ερώτημα ποιος δίσκος είναι καλύτερος βασάνιζε πάντα τους οπαδούς των Sonic Youth.
Από τα προβλεπέ Daydream Nation, Goo, Dirty, και Sister ο Φαντασμένιος επιλέγει το τελευταίο. Δισκάρες όλες (προσπάθεια αναχαίτισης εξοργισμένων σχολίων) αλλά το Sister είναι καλύτερο γιατί ακούγεται εύκολα και ακούγεται ολόκληρο. Με αυτό το δίσκο έφθασαν πιο κοντά στο οριακό σημείο όπου ο κιθαριστικός θόρυβος συναντά την ποπ μελωδία. Εμπνευσμένο από τη ζωή και τα έργα του συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Philip Dick, είναι από τους δίσκους που τα λόγια δένουν με τη μουσική σε σημείο που η τηλεμεταφορά σε παράλληλους κόσμους λαμβάνει χώρα δίχως μεγάλη προσπάθεια. Ο δίσκος ξεκινά με το απίστευτο έργο τέχνης Schizophrenia (στο θέμα πρώτο τραγούδι οι Youth δεν είχαν ποτέ πρόβλημα), και για τα επόμενα 45 λεπτά ανοίγουν φώτα, κλείνουν φώτα, ψιθυρίζουν, ουρλιάζουν, διασκευάζουν το Hot Wire My Heart (των Crime) και σε κάνουν να σκέφτεσαι πόσο ωραία θα ήταν η ζωή αν περισσότεροι νέοι το προτιμούσαν αντί των τραλαλί τραλαλό των Beattles..
[Στην έκδοση του CD υπάρχει και το hip hop (ναι hip hop) master-dik!]

----------------o----------------

Αν δεν το κατάλαβες, στην καινούργια ενότητα των ακραίων μουσικών φαινομένων "κακό όνειρο/ 10 για πάντα" ο Φαντασμένιος γράφει (πάντα σε επίπεδο μουσικού νηπιαγωγείου) για τους 10 αγαπημένους του δίσκους όλων των εποχών.


7 comments:

fantasmenios said...

Στα μουσικά Πανεπιστήμια, οι διδάκτωρ της μουσικής γράφουν για τη "βρετανική fuzz ενέργεια των 80s". Μπουχαχαχαχαχαχχαχαχα. Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας;;;

link:http://www.avopolis.gr/articles/default.asp?ID=423

oksikemia said...

daydream nation πανεύκολα!

Anonymous said...

I got a catholic block
inside my head
I let it go to work
Bring it all back home

It serves you right
And I can motor down
You got to earn
yr freedom
Get it on my own
http://www.youtube.com/watch?v=L4P6gB18nDw&feature=related

fantasmenios said...

για να μη ξεχνιόμαστε, μέρα που είναι..

http://www.youtube.com/watch?v=RIBQYoaSNu4

fantasmenios said...

45' απα πα πα που το είδε το οφσάιντ ο πούστης;;

απα πα πα μας το έβαλε το πυροβολημένο..

fantasmenios said...

απα πα πα Ούτε μια φορά δεν κάρφωσε ο Μπατίστ..

ευτυχώς που δεν έχω να πάω σχολείο αύριο!

lucia said...

γεια σου φαντασμένιε. μπήκα τυχαία αλλά κόλλησα μιας και μεχρι στιγμής δεν έχω βρει άτομο να συμφωνήσει μαζί μου για το sister και μόλις το είδα αποφάσισα να αφήσω σχόλιο!

to 87 ήμουν 8 χρονών βέβαια, αλλά αυτό δεν με εμπόδισε το 1997 πρώτο έτος στη σχολή νατο ανακαλύψω κάνοντας ασκήσεις παραστατικής γεωμετρίας (!!!).

cotton crown..μαγεία!