11 April 2013

η καλή μουσική περνά από το μάτι | My Red Dress / Ceremony EP

Το αιώνιο βασανάκι των μουσικόφιλων είναι η πλοήγηση μέσα στην άπειρη πληροφορία,  ο εντοπισμός και τελικά η απόκτηση της αγαπημένης μουσικής. Στη σύγχρονη εποχή το θέμα της απόκτησης έχει απλοποιηθεί σε γελοίο βαθμό. Πες τι βλέπεις στην εικόνα, και άρπατο το δισκάκι που αποθεώνουν τα γαμάτα τα σαητς με τα χιλιάδες λάηκ.  Αντίθετα η πλοήγηση και  ο εντοπισμός στον ωκεανό των μεγκαμπιτς μοιάζει πολύπλοκος σαν εξίσωση 4ου βαθμού για παιδί της πρώτης δημοτικού.    

Στην προ ιντερνετς εποχή οι περισσότεροι έβλεπαν τα τσαρτς, ενώ οι πιο ψαγμένοι διάβαζαν κάνα περιοδικό. Υπήρχαν και κάποιοι που διάλεγαν δίσκους από το εξώφυλλο. Και μπορεί αυτό να φαίνεται παράλογο ή και αδόκιμο αλλά μόνο έτσι δεν είναι, καθώς τις περισσότερες φορές η αισθητική του εξωφύλλου μαρτυρά το περιεχόμενο του. Για παράδειγμα το πανέξυπνο σχέδιο για το tnt όχι μόνο ταιριάζει, αλλά συμπληρώνει την μεταμοντέρνα θέση/άποψη των tortoise για τη ροκ μουσική.  

Συμπερασματικά όταν δεν πρόκειται για στανταράκια (μάπα το εξώφυλλο του  Mosquito, αλλά οι yeah yeah yeahs είναι κορφή) ο Φαντασμένιος επιλέγει τους δίσκους που θα ακούσει από το εξώφυλλο. Δεν έχει λογαριασμό στα κουλ τορεντάδικα, δεν έχει όρεξη να διαβάζει τα φορουμς, τα καλά μπλογκσ κλείσανε, τα δισκάδικα κλείσανε, το best new music του p4k έχει καγκουρέψει, δυσεύρετος και ο χρόνος, οπότε ότι κάτσει με το φανταμάτι.
Καλή ώρα το εικονιζόμενο πρώτο EP των πρωτοεμφανιζόμενων θορυβοποιών My Red Dress. Τρία υπέροχα τραγούδια μικρομοριακού μελωδικού θορύβου (βλέπε και κόκκο στη φώτο) . Η σκοτεινή πλευρά των Slowdive ή ότι πιο κοντινό στους αγαπημένους Belong. Από το Σαν Φρανσίσκο ορμώμενο, και εν δυνάμει τσάμπα...

~~~~~~~~~~ο~~~~~~~~~~

Τα ακραία ραδιοφωνικά φαινόμενα όπως belleμεταδόθηκαν την περασμένη Κυριακή στον poplie.eu


1 comment:

Raggedy Man said...

Τα καλά μπλογκς κλείσανε;!;!;! Υπερβολές. Απλά όνομα του άλλαξα.