09 October 2008

ο fantasmenios στους R.E.M.


Αν ο καλός θεούλης δεν έπαιρνε ρεπό την Κυριακή και ασχολούνταν λίγο με τη βελτίωση του δημιουργήματος του, τότε ίσως να είχε προβλέψει για ένα έξτρα όργανο που θα κατέγραφε τι μουσική ακούμε. Τότε στην περίπτωση του fantasmeniou αυτό θα έγραφε στη θέση #1 Scorpions με 17190 ώρες και στη θέση #2 R.E.M. με 14531 ώρες. Αν υπάρχουν συναυλίες που που μπορούν να θεωρηθούν εμπειρίες ζωής τότε στην περίπτωση του fantasmeniou μια τέτοια συναυλία είναι αυτή που είχαν δώσει στις 23-07-1999 οι R.E.M. στον Αγ. Κοσμά.

Θυμάται ο fantasmenios πως η support εμφάνιση των Πυξ Λάξ ήταν ίσως η πιο βαρετή στιγμή στη ζωή του με μια εξαίρεση: Μετά από 40 λεπτά κλαψομούνικα τραγούδια βγαίνει ο Πυξ και λέει "τώρα θα σας παίξουμε ένα τραγούδι για τον έρωτα!" Οπότε πετάγεται ένας από τις πρώτες σειρές και του λέει:"μας κοροϊδεύεις ρε παπάρα.. τόση ώρα γιατί τραγουδάς;;;" δ
όξα και τιμή στον θεούλη, πιστέψτε με ήταν πιο αστείο από ότι ακούγεται.
Lotus, Whats the Frequency Kenneth?, Wake Up Bomb πανικός, χορός, ο Stipe με μια κιθάρα να τραγουδά Suspicious Minds, και στο τέλος για 15 λεπτά Its the end of the World, as We Know it, πανικός, χορός, συγκίνηση.
Μετά τη συναυλία ένα κενό, του στιλ και τώρα τι;

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά.. στην τέταρτη σειρά κοριτσάκια που έκαναν τα πάντα για να τους πάρει η κάμερα, Ο Stipe αν και βαριόταν σε μια σούπερ επαγγελματική εμφάνιση, ο Peter Buck μια από τα ίδια, ο Mills πιο αντιcool από ποτέ, και η επιλογή των τραγουδιών απόλυτα warner προβλεπόμενη. Και όμως ήταν καλή συναυλία. Ειδικότερα όσοι δεν είχαν άλλη REM εμπειρία, και που ίσως δεν είχαν αγοράσει ποτέ δίσκο τους φαντάζομαι πως πέρασαν πολύ καλά. Ίσως να πέρασαν τόσο καλά που τη δευτέρα κατέβασαν όλη τη δισκογραφία τους. Απολαυστική η εκτέλεση του Drive, όπως και η ακουστική του Let Me In αν και θα προτιμούσα την ηλεκτρική (πιο ατμοσφαιρική) έκδοση όπου ο Mills παίζει με την κιθάρα του Cobain.
Μετά τη συναυλία δεν έχει κενό, πάμε για διαφημίσεις..

--------------//--------------

Μετά τους Mogwai, άλλο ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του fantasmeniou αυτοσαρκάζεται..

δεινόσαυροι πάνω στον ενισχυτή του Peter Buck..

3 comments:

lkrory21 said...

Μια χαρά και με το παραπάνω ήτανε η συναυλία και επιπλέον συμπίπτουμε στις αναμνησεις περί Πυξ Λαξ (ύπνος του δικαίου, κλπ) στην παλαιότερη τους!

Βέβαια όλα τα λεφτά είναι η φώτο με δεινοσαυράκια! Μάλλον θα ήσουν κοντά γιατί εκεί που ήμουν εγώ, τόσο σε ύψος έβλεπα τον Stipe!!!

Μιχάλης Τσαντίλας said...

Τους είδα από την τηλεόραση και μου φάνηκε αρκετά καλή η συναυλία. Δυστυχώς δεν τους έχω δει ποτέ από κοντά.
Αντίθετα, τους Πυξ Λαξ τους έχω δει δύο φορές ζωντανά. Και αναρωτιέμαι γιατί το έκανα αυτό στον εαυτό μου.

Anonymous said...

το οργανο που λεγαμε υπαρχει και λεγεται lastfm! :p

ομολογω οτι ανηκω στην κατηγορια των ανθρωπων που δεν εχουν ουτε ενα δισκο rem (εχω εναν, αλλα δεν πιανεται γιατι τον εκλεψα), αλλα μετα την κυριακη αναθεωρησα και τους ακουω συνεχεια(ειχα προλαβει να κατεβασω τη δισκογραφια τους πριν τη συναυλια)!