11 December 2007

δέκα

Δεν φτάνει που ο gone4sure μας έβαλε στο τριπάκι να ανεβάζουμε post κάθε μέρα, τώρα με τη βαθμολόγηση που προτείνει αναγκάζει τον fantasmenio να βρει πως λέγονται στα γαλλικά οι αριθμοί 54, 64 και 75. Καθόλου απλό αν σκεφτείς για παράδειγμα πως η μετάφραση του γαλλικού 80 στα ελληνικά θα ήταν το: τέσσερις φορές το είκοσι.
To δωδεκάρι του fantasmeniou πάει στους Efterklang και το δίσκο τους Parades [leaf]. Πριν από αυτό είχαν κυκλοφορήσει και το πολύ καλό EP under giant trees για το οποίο ο fantasmenios είχε γράψει. Αμφότερα τα δισκάκια ξεχωρίζουν για το υψηλής αισθητικής προσεγμένο artwork. Κιθάρες, πιάνο, βιολιά, τρομπέτες, γυναικεία φωνητικά, αντρικά φωνητικά, πνευστά, κρουστά.. της πουτάνας γίνεται σε αυτό το δίσκο!! Σου δημιουργεί όντως την αίσθηση πως είσαι σε παρέλαση.

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα από τη ψηφοφορία για τα 20 καλύτερα εδώ

2 comments:

Unknown said...

Μόνο 10; Είμαι πολύ περίεργος για την συνέχεια.

fantasmenios said...

αν εξαιρέσεις το #9, όλα τα άλλα τα έχω ήδη αποθεώσει, οπότε μη περιμένεις εκπλήξεις. άσχετο: το καινούργιο Thurston Moore γαμάει! δυστυχώς άργησα να το ακούσω και έμεινε απ έξω. βέβαια έχω αφήσει έξω και άλλους αγαπημένους δίσκους, αλλά δυστυχώς top-20 με 50 δίσκους δε γίνεται!