08 December 2014

φανταδεκατρίο

 Όλη σχεδόν η αλτερνατίβα πέρασε το 2014 διαβάζοντας κουτσομπολιά για το χωρισμό του Thurston Moore και της Kim Gordon. Και μέσα στο μπούρου μπούρου ο επιδραστικός κιθαρίστας γίνεται και πάλι της μοδός, με ένα δίσκο που στην πραγματικότητα βασίζεται σε ένα μόνο τραγούδι από τον τελευταίο δίσκο των Sonic Youth. Τα εννιά τραγούδια του Best Day είναι ισάριθμες προσπάθειες διασκευής του antennna με τη γνωστή και αγαπημένη εργαλειοθήκη του Θέρστονα. Ναι ναι, οι γνωστές υπερβολές του φαντασμένιου. Το eternal είχε κυκλοφορήσει το 2009, αλλά τότε δεν ήταν στη μόδα και στο #9 της blogovisione ήταν ο boy. Ντάξει, την ίδια χρονιά κάποιοι πανηγύριζαν την εκλογή του ΓΑΠ. Σιτ χαπενς.

Τα είχε ο Τζακ Γουαητ με την Μεγκ ή ήταν αδέρφια; Έψαχνε η Kim το κινητό του Thurston; Τέτοια ερωτήματα μοιάζουν επιπέδου εφηβικής σειράς μπρος στη μυστήρια σχέση των πρώην Hype Williams,  Dean Blunt και Inga Copeland. Δύσκολο να βρεθεί άκρη, αλλά η δισκογραφία τους από το πρότζεκτ Dean Blunt & Inga Copeland και τα μετέπειτα προσωπικά τους δισκάκια μοιάζoυν σαν μια συνομιλία χωρισμού. Δηλαδή μόνο έτσι μπορεί να έιναι όταν ο Blunt ραπάρει  "Ain’t ever coming back" ενώ η Inga βγάζει δίσκο με αυτό το εξώφυλλο και τίλο Because i'm worth it. Τι να μας πουν οι παλιοροκάδες; Έτσι όπως πάνε αυτοί θα δημιουργήσουν δικό τους μουσικό είδος. 
- Τι ακούς; 
- Χωρισμό Dean και Inga
- Κουλ

Στη θέση της φανταλίστας με όνομα "χώρισε η Inga τον Dean", βρίσκεται  ο δίσκος του Blunt με τίτλο Black Metal.  Και είναι γνωστό πως ο σωστός χωρισμός φέρνει την τρέλα. Άλλος κάνει τατουάζ, άλλος φεύγει από τη χώρα, ε ο Dean την είδε Morrissey. Την είδε Sufjan Stevens. Και σκεπτόμενος όλες τις μαλακίες που έχουν να γραφτούν για το άνοιγμα του ήχου του σε νέα μονοπάτια (sic), το είπε Black Metal. Σωστός. Του δε ποηντ. Και αν με τις τρομπέτες και τα βιολιά πολλαπλασιάζονται οι αφορμές για να τον κράξει ο κάθε  "έχω ακούσει Coltrane εγώ και ξέρω", τελικά είναι τόσο όμορφες οι συνθέσεις, και τόσο αρμονική η παραγωγή που κάνει πιο εύκολο από ότι δείχνει η 13η θέση το πάτημα του κομβίου με το play. 

pic via flickr

7 comments:

spiral said...

επιτέλους ένας δίσκος της προκοπής στη φετινή φανταλίστα.

fantasmenios said...

νόμιζα πως μόνο εγώ δεν έχω fb, αλλά ούτε ο blunt έχει. πόσο γαμάτοι είμαστε;;;

Arigo said...

καλά τα λες

Arigo said...

καλά τα λες

lkrory21 said...

Αυτό είναι στα 5 κοινά ή φτάσαμε τα 6? Σαν να παρα-συμπίπτουμε φέτος :-P
Very very nice.

fantasmenios said...

5/20 τα βγάζω εκτός αν καταφέρω να σου δώσω το φακελάκι με mogwai

lkrory21 said...

Ανταλάσσω Mogwai με FlyLo :-P