14 December 2014

φανταεπτά

 
Τα τελευταία χρόνια αρκετοί καλλιτέχνες (Mount Kimbie, Apparat)  προσπαθούν να παίξουν ηλεκτρονική μουσική με όσο το δυνατόν πιο αναλογικά μέσα μπορούν. Για τη συζήτηση περί των αναλογικών και των ψηφιακών, ο Φαντασμένιος θα πει "μπούρδες". Η μουσική είναι πάνω από όλα. Τα υπόλοιπα είναι κυρίως για την εικόνα. Όπως για παράδειγμα όταν ανεβάζει κάποιος μια ψηφιακή φωτογραφία και βάζει από κάτω ταγκ "no filter". Χαχαχαχαχ. Κούνια που σε κούναγε αγαπητέ φωτογράφε.
 Στο άρμα της απολαπτοποίησης είναι προσδεμένος και ο Nick Edwards, γνωστός ως ekoplekz. Ο οποίος από το 2010 και μετά πρέπει να έχει περίπου 157 κυκλοφορίες και 38 συνεργασίες (eMMplekz με τον Baron Mordant, Ekoclef με τον BassClef, Ensemble Skaletrick κ.α.). Δουλευταράς. Η καλύτερη δουλειά του μάλλον είναι η κασέτα Tapeswap που έβγαλε το 2011 με τον BassCleff. Στα δισκοπωλεία η κασέτα θα βρεθεί κάτω από τις ταμπέλες  IDM, βόμβοι, Industrial, Kraut, φανταστική μουσική, τι λες τώρα. Το 2014 κυκλοφόρησε ως Ekoplekz δυο καταπληκτικούς δίσκους στην Planet Mu. Το Trace Element με το οποίο ξεκινάει το LP Unfidelity μοιάζει να έχει δημιουργηθεί από τα θραύσματα μιας Surf Solar έκρηξης αλλά με αμιγώς ηλεκτρονική κατεύθυνση. Η blogoψήφος του Φαντασμένιου πάει στο Unfidelity καθώς το ψήφισε και ο lk21, αν και το πιο περίεργο και σκοτεινό Four Track Mind είναι ένα κλικ πιο πάνω στη Φαντασμένια συνείδηση. Και μιλώντας για συνείδηση εκτός λίστας έμεινε ο split δίσκος των Pye Corner Audio/Not Waving, προσθέτοντας ακόμα ένα λόγο για να αλλάξει όνομα σε καθυστερημένιος ο Φαντασμένιος. Δεν πρέπει να υπάρχει κακή κυκλοφορία του Pye Corner Audio, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι πως κάνει αυτό το remix

2 comments:

fool said...

Τα σέβη μου!

lkrory21 said...

Την κασέτα που αναφέρεις δεν την εχω τσεκάρει -που να τον προλαβεις ρε γμτ- θα το κανω οσονούπω, κατά τα αλλα συμφωνούμε (πάλι!) πλήρως για Ekoplekz.

Και για τους Pye Corner Audio βεβαίως βεβαίως, τους παρακολουθώ με πολυ ενδιαφέρον εδώ κ πολυ καιρό!