07 December 2014

φανταδεκατέσσερο

Και περνάμε στη θέση "νέοπες του Shoegaze" γνωστή και ως θέση "a place to bury strangers". Ας δούμε τις υποψηφιότητες για τη φετινή χρονιά: 
Nothing  
και οι Ρώσοι Aerofall

Νικητές και άξιοι κάτοχοι της θέσης #14 στη φανταλίστα, οι Nothing! Για το δίσκο ο fantasmenios είχε γράψει (κάμποσες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του):  

Τόσες μαλακίες διαβάζετε στα ιντερνετς ας διαβάσετε και μια δισκοκριτική για ένα δίσκο που δεν υπάρχει. Το δισκίον ξεκινά με εισαγωγή "σχεδόν χαρούμενοι Slowdive" διανθισμένοι από ένα-δυο κιθαριστικά ξεσπασματάκια (αρχή είναι ακόμα μην το γαμήσουμε από τώρα). Οι δίσκοι που ξεκινούν με εισαγωγικό τραγούδι πολλές φορές κρύβουν το χιτάκι στη δεύτερη θέση. Άμα αυτό το blog είχε 3000 views και κόσμος σταμάταγε τον Φαντασμένιο στο δρόμο τότε το Dig θα ήταν η επόμενη παγκόσμια επιτυχία. Στον κόσμο αυτό όμως (τον ίδιο που ο Freddie F απορρίπτει το vice) οι ειδικοί θα γράψουν για πανδαισία 90s κλισέ. Bent Nail και τσίτα τα γκάζια με ολίγην από εκο-ψυχο-ροκ, και κελαηδήστε ωραία μου πεταλάκια κελαηδήστε. Στη συνέχεια το Endessly. Τώρα τι μπορεί να είναι ένα τραγούδι με τίτλο Endessly από ένα συγκρότημα που οι δυο στους τέσσερις κοιτάνε τα παπουτσάκια τους; Βαριά τύμπανα, βαριές κιθάρες όλα βαριά. Στο Somersault σκάνε πάλι τα φαντάσματα των Slowdive. Σκάνε και στοιχειώνουν. Get Well. Κλασική περίπτωση της κατηγορίας ΤΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;; Ένα σπιρτάτο ριφάκι, αισθητική αλά Jesus And The Mary Chain και φύγαμε για όλα τα ρηπητ της γης. But I Cant find it και I Cant find it και I Cant find it και όλη η ζωή χωρισμένη σε κεφάλαια των 272 δευτερολέπτων. Ο δίσκος έχει ακόμα τρία τραγούδια τα οποία ο Φαντασμένιος δεν κατάφερε ακόμα να ακούσει (I Cant find it και I Cant find it) αλλά πόσες οι πιθανότητες να μην είναι της ποιότητας του καλύτερου shoegaze (εκτός MBV φυσικά) δίσκου από το προπέρσινο των 93MillonMilesFromTheSun;


 

1 comment:

fantasmenios said...

aerofall χαμός https://www.youtube.com/watch?v=RpiokY7t3HQ