03 December 2014

φανταδεκαοκτώ

Ο δίσκος των foxygen είναι μεγάλος δίσκος. 24 τραγούδια (παύση). Και κάπως έτσι, με δυο προτάσεις, ο μέσος όρος παραμονής στο blog πάει από τα επτά στα τρία δευτερόλεπτα. Ναι είναι πολλά τα 24 τραγούδια, αλλά εσάς τι σας νοιάζει; Δεν είμαστε στο 1997 για να πληρώσετε 8.700 δρχ το διπλό cd, ούτε στο 1989 να πρέπει να κουβαλάτε για τα ντιτζεϊλίκια το διπλό LP. Είμαστε στο 2014 οπότε τι 24, τι 12 τι 18 πάλι στο φαστ φοργορντ θα τον περνάγατε το δίσκο, με το ένα μάτι στα like και το άλλο σε κανά πιξελιασμένο βυζί. 
Ας δούμε τι θα γινόταν αν οι foxygen σας έκαναν τη χάρη να βγάλουν έναν πιο μαζεμένο δίσκο. Η τετραλογία του Star Power αντί για 4 μέρη θα είχε μόνο το what are we good for (μέρος III), το οποίο είναι της κατηγορίας "τι κομματάρα είναι αυτή", αλλά η φηλ γκουντ, ταξιδιάρικη αίσθηση που αφήνει σκάει πολύ πιο όμορφα όταν προηγείται το παιχνιδιάρικο εισαγωγικό overture μαζί με το τριπι ντριμι star power nite ενώ το Ooh Ooh που έπεται προσφέρει μια γλυκιά αποφόρτιση (το τσιγάρο μετά).
Έχουν κάμποσα τραγούδια που μπορείς να τα ακούς για ώρες ενώ προσπαθείς να σκεφτείς τι σου θυμίζουν. Το βούτυρο στο ψωμί των εχθρών των foxygen είναι σίγουρα το κόλλημα της μπάντας με το παρελθόν. Πέρα από τις γνωστές San Francisco αναφορές, ο ακροατής θα θυμηθεί τους Suicide ακούγοντας το hot summer, ενώ σχεδόν ολόκληρο το δεύτερο cd θα μπορούσε να είναι ο νέος αξιοπρεπής δίσκος του Iggy με τους Stooges. Στα Freedom II και talk με την ευγενική συμμετοχή των Velvets.  
 
Στην τηλεόραση και την ίδια εκπομπή που τα έσπασε πριν δυο χρόνια ο αη ty, οι foxygen έκαναν αυτές τις ομορφιές . Εσάς όμως δεν σας αρέσει, θέλετε τον νορμκορ περφορμερ που χορεύει λες και περιμένει στην ουρά για κατούρημα 43 λεπτά .

Και χρειάζονται μόνο δυο αφτιά για να καταλαβαίνεις πως AYTO είναι ένα από τα τραγούδια της δεκαετίας..

5 comments:

spiral said...

μάπα ολκής οι φόξυτζεν, όμως μου άρεσε η τελευταία σου πρόταση.

fantasmenios said...

σε έφτιαξα άρχοντα ε;

nikisot said...
This comment has been removed by the author.
nikisot said...

Στο κείμενο δίνω 10/10 για το συναίσθημα στο άλμπουμ 2/10

Anonymous said...

πες τα χρυσόστομε

Obi