06 December 2014

φανταδεκαπέντε

deja vu?
  
Άμα γινόταν ο Φαντασμένιος πρωθυπουργός θα καταργούσε με νόμο την αναπαραγωγή μουσικής από τα λαπτοπ. Καθότι από τότε που βγήκε το media player 9 και ο mozilla 2 χάθηκε η τεκμηριωμένη άποψη.  Και σαν να μην έφτανε αυτό βγαίνει και ο κάθε μάγκας με το  λεξικό add-on και κράζει τους δημοσιογράφους. "Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα!". Σοβαρά; ΣΟΒΑΡΑ; Δηλαδή οι λογιστές γαμάνε; Οι προτζεκτ μαρκετινγκ είναι όλοι τέλειοι; Οι χημικοί μας είναι για δυο νόμπελ ο καθένας; Μόνο οι ταξιτζήδες, οι δημοσιογράφοι και ο Κατσουράνης δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους στην Ελλάδα;



Πριν ξεκινήσουν λοιπόν οι φωστήρες να κράζουν το νέο δισκάκι των Interpol ας διαβάσετε και μια πιο ψύχραιμη, αυθεντική και τεκμηριωμένη φαντασμένια άποψη. Το νέο Interpol είναι μια χαρά δισκάκι και σημαίνει την επανασύνδεση τους με την "έμπνευση", με την οποία είχαν τσακωθεί τόσο που ούτε τίτλο δεν μπόρεσαν να βρουν για το κάτι σαν δίσκο που κυκλοφόρησαν το 2010. 

Τώρα μη φανταστεί κανείς τίποτα ποτάμια από ιδέες. Στην πραγματικότητα οι Interpol ακολούθησαν τη γνωστή ρήση "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει" ή άμα θες να γεμίσεις κάνα στάδιο παίξε καλά αυτό που ξέρεις. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν, ούτε μισό άγγιγμα χορδής. Οι καλύτερες στιγμές ουσιαστικά αποτελούν διασκευές παλιότερων καλών στιγμών. Το αποτέλεσμα όμως είναι Interpol. Δηλαδή τραγούδια με αρχή μέση και τέλος, κιθαριστική ποπ με αρκετό ντέρτι. Καλύπτουν το κενό των dEUS και σε έναν ιδανικό κόσμο θα ήταν οι καλύτεροι εκφραστες της ελαφρολαικής μουσικής. Δεν είναι τυχαίο ότι το our love to admire (που η μπλογκοσφαιρα έκραζε σε απαρτία) είχε κολλήσει για μήνες στο car audio του Μίμη. Ενώ έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δυο παρόμοια περιστατικά στην Κρήτη το 2007. 



Διότι  οι Interpol σε ηρεμούν στην κίνηση της Κηφισίας, σε βοηθάνε να αποφύγεις το περιπολικό που σε κυνηγάει στις 3 το πρωί και σε κάνουν να τραγουδάς δυνατά όταν παίρνεις τις στροφές στον επαρχιακό. Δεν είναι να τους ακούς συντροφιά με το ανεμιστηράκι του λαπτοπ διαβάζοντας το ακούωτημουσικήπουακουνεοιγαματοι.gr. 



Διάθεση για βαθμολογίες, λίστες, και λέξεις με κατάληξη σε -άρα, δεν υπάρχει ωστόσο ο δίσκος παίζει σταθερά τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Γουελκαμ μπακ Interpol!

2 comments:

South Of The River said...

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, άμα η ομάδα κερδίζει κάθε βδομάδα. Όχι "είχα μια ομάδα που κέρδιζε το 2007 και βάζω την ίδια να παίξει το 2014 κι ας μην έχουν ακουμπήσει τόπι από τότε..." Οι φετινοί interpol είναι σαν την Εθνική στο euro του 2008...

Κι εμένα μου κακοφάνηκε το φετινό, αλλά έτσι είναι τα πράγματα...

fantasmenios said...

ρε είναι μια χαρά δίσκος... (για το 15)