20 December 2016

φανταδύο

 Δεν υπάρχουν καλές και κακές χρονιές στη μουσική, όποιος ψάχνει κάτι θα βρει. Εκτός αν το πάει με τη μόδα, οπότε θα φάει ό,τι  του σερβίρουν, μην αποφεύγοντας ενδεχομένως και μερικές φάβες. Στο φαντασμένιο μυαλό δεν υπήρχαν καλές και κακές χρονιές γενικότερα, αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν ικανά να τον πείσουν για το αντίθετο. Το 2016 ήταν μια πούτσα ΝΑ αλλά το χειρότερο είναι πως κανένα πρακτορείο στοιχημάτων δεν δέχεται ποντάρισμα σε ένα καλύτερο 2017. Βέβαια, η αγάπη για τη μουσική δε σταματάει μαζί με παράπλευρες συνήθειες όπως η ανάγκη τακτοποίησης στο συνειδησιακό ράφι. Τι μαλακίες λες ρε Φαντασμένιο, γράψε απλά να καταλάβει ο κόσμος. Ε, θα πεθάνουμε όλοι, αλλά ως τότε θα ακούμε μουσική, γιατί έτσι μάθαμε, γιατί είναι βιολογική ανάγκη πια. 
Οι δίσκοι από το 12-3 θα μπορούσαν άνετα να έχουν διαφορετική σειρά, υπήρχαν στιγμές που παραλίγο να μπουν στο σημείο του εγκεφάλου που αποφασίζει για τις στιγμές που δεν θα ξεχαστούν ποτέ, όπως τελικά κατάφεραν οι Grumbling Fur και οι κύριοι που ακολουθούν αύριο. Ψυχεδελίζουσα ποπ από τον Eno των warm jets ως τους Mercury Rev του τελικά μακρινού χτες. Oκ, μη βαράτε ρε, το κείμενο είναι της κατηγορίας "πεζό ποίημα". Λοιπόν το 2016 τόσο ποπ μπορεί να πάει, με μελαγχολία και σκοτάδι, δεν χωράνε χα χα και χου χου χου.
Οι Alexander Tucker και Daniel O'Sullivan έγραψαν ένα δίσκο για τη σχέση τους, τη φιλία τους. Ω αγαπημένη αυτοαναφορικότητα να 'ξερες πόσο σε θέλει ο Φαντασμένιος -αχ να 'ξερες. Το fourfur είναι το τέταρτο fur δηλαδή ο τέταρτος δίσκος και έχει τέσσερα τραγούδια που άλλες μπάντες δεν τα γράφουν ούτε σε τέσσερις ζωές. Strange the days, Acid Ali Khan, Silent Plans/Black Egg και Perfect Reader. Όλα τα κοσμητικά επίθετα της γης αξίζουν οι μελωδίες, η ενορχήστρωση και οι φοβερές διφωνίες τους. Ρε μαλάκα Μήτσο είσαι να ξεκινήσουμε ένα Fight Club; Θα είμαι ο Ταηλερ και θα τα γαμήσουμε όλα ρε, θα εγκαθιδρύσουμε μια παγκόσμια χούντα ε. Αλλά επειδή θα είμαι ο Τάηλερ και θα  βάζω τους κανόνες λέω να διασκευάσουμε το κλασικό "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" με το  "σοκολάτες, μπάλα και φιλία". 
 

1 comment:

the truant said...

Ε να τώρα τέτοια γράφεις και σκάει από τη ζήλια του ο κωστάκης πρώην σπιράλ