01 December 2016

φανταείκοσι

Βασικά το κόνσεπτ για τη φετινή παρουσίαση της φανταλίστας ήταν να γράψει ο Φαντασμένιος ποιήματα/δισκοκριτικές. Δηλαδή για το #20 που είναι η Άχρηστη Γενιά των Bazooka το ποίημα θα είχε τίτλο "οι νέοι την σήμερον ημέρα" και θα ξεκίναγε ως εξής:

το κορίτσι στην ακτή, ήταν μόνο η αρχή
ενδεχομένως
οι νέοι φωνάζουν λέξεις σοβαρές,
μοιάζουν όμως απ'το χτες
αγάπη

Oκ, μετρίως γραφικό καθότι σε τούτο το μπλογκ ο σχετικός πήχης είναι πολύ ψηλά. Αλλά μετά από 10 χρόνια blogovision, 9 πέτσινα πρωταθλήματα του γαύρου, 4 μνημόνια, και ένα 2016 που είναι σαν μια ΠΟΥΤΣΑ ΝΑ, ποιος τα χέζει τα κόνσεπτ; Μπακ του μπέησικς λοιπόν με ένα κανονικό κείμενο. Κανονικό στα φαντασμένια πλαίσια πάντα. Το νέο δισκάκι των κοσμογυρισμένων Bazooka μιλάει για, ε γιατί θα μιλάει με τέτοιο τίτλο; Το είπε ο Φάντα, το 2016 είναι σαν μια ΠΟΥΤΣΑ ΝΑ (μέχρι την επόμενη λογικά). Μουσικά οι Bazooka φαίνεται πως έχουν ωριμάσει, δηλαδή έχουν πολύ καλό ήχο όταν γίνεται της καραπουτανάρας ο κακός χαμός, άσε που ακούγονται και κάτι ξύλινες κιθάρες, oκ ξύλινες είναι όλες, απ' αυτές μωρέ που δεν μπαίνουν στην πρίζα.  

Οι σατανάδες του παρελθόντος
 είναι οι άγγελοι του σήμερα;
ενδεχομένως
τα χρόνια που κάθονται θα φέρουν το βάθος στο νου
και η ψυχή


Αθα ήταν μια αναφορά στο ψυχεδελικό κομμάτι "όλος μέσα σου χωράει", το οποίο είναι μια χαρά τραγούδι, αλλά το γαμάει ο τίτλος και οι στίχοι, γιατί κατά τα λοιπά θα μπορούσε να παίξει σε κάνα πάρτι γενεθλίων για τίποτις τριανταφεύγατους που πλέον ακούνε μόνο μαύρα και τζαζ. ΡΕ Η ΠΟΥΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ. Πάντως αν οι Bazooka έβγαζαν το δίσκο ως το χαμένο 80s πανκ συγκρότημα "Άχρηστη Γενιά" παίζει και να κέρδιζαν την προσοχή των τριαντατέτοιων που λέγαμε παραπάνω. Όχι πως τους νοιάζει, στα τέτοια τους, εδώ που τα λέμε, δηλαδή τα γράφει ο φαντασμένιος, δεν πρέπει να υπάρχει κάτι που τους νοιάζει καθώς πάνω που γύρισαν όλο τον κόσμο έβγαλαν δίσκο με ελληνικό στίχο. Τα τραγούδια, ε τα τραγούδια είναι Bazooka -μισή ώρα είναι- βάλτε το εκεί δυνατά και αν δεν νιώσετε, ε, αν δεν νιώσετε στα τέτοια σας όλα, πληρώστε τη δόση του ΕΝΦΙΑ και τραβάτε να φάτε ωμό ψάρι.
Γιον

1 comment:

VKP said...

Καταρχάς να σου ζητήσω ένα συγγνώμη από πέρυσι. Στην είχα πει για το currents αλλά έγινε ο αγαπημένος μου δίσκος. Κατά δεύτερο, ΄για τους Μπαζούκα τα λες ωραία, ωραία, ωραία. Βέβαια 20 χρόνια πριν ούτε που ήθελα να ακούσω για αρνάκια, πανξ ρομάνα και τέτοια. Τι να κάνουμε, μεγαλώσαμε...