06 December 2020

φανταδεκάξι

Ένα από τα καλά που έφερε η πανδημία - και για το οποίο δεν μιλάει κανείς - είναι η αναμόρφωση της ερτ σε κανάλι που χτυπά στα ίσα τα ιδιωτικά κανάλια στη μαλακία. Ένα από τα γερά χαρτιά της κρατικής είναι το τηλεπαιχνίδι "Δες και βρες" με παρουσιαστή τον Νίκο Κουρή - ναι αυτόν που έκανε μόνο θέατρο.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, το Δες και Βρες είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι ερωτήσεων που τεστάρει τη γνώση αλλά και την προσοχή τόσο των παικτών όσο και των τηλεθεατών μπροστά στη μικρή οθόνη.

Φοβερό κονσεπτ το οποίο φυσικά απογειώνουν οι παίχτες τηλεπαιχνιδιών κατηγορίας Γ εθνικής (ΕΡΤ είσαι). Για τους παίχτες τηλεπαιχνιδιών είναι ευρέως γνωστό πως ισχύει: εγκέφαλος ψείρας --> απόσταση ως τον ήλιο ---> εγκέφαλος μπάτσου --> απόσταση ως τον επόμενο γαλαξία --> εγκέφαλος ΕΠΟΠ ---> χάος ---> ο DPG ---> χάος --> και άλλο χάος ---> χάος του χάους --> παίχτες τηλεπαιχνιδιών. 

Και όλα αυτά χωρίς ζωντανό κοινό ή ψεύτικα παλαμάκια και άλλες δηθενιές. Μόνο μερικοί βασικοί ψηφιακοί ήχοι ακούγονται που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να διώξουν το σύννεφο αμηχανίας που στοιχειώνει το πλατό σε κάθε αλληλεπίδραση του κουλτουριάρη παρουσιαστή με τους παίχτες. Όταν δε, ο Κουρής επιστρατεύει το νοικοκυρεμένο του χιούμορ, βάζει κάτω ακόμα και τη ναυαρχίδα των τηλεπαιχνιδιών, το ρουκ ζουκ.

 Όπως πολύ σωστά καταλάβατε στο #16 της φανταλίστας είναι ο δίσκος των Helicon "This could only lead to chaos". Χωρίς δηθενιές, τσιτσιμπλικια, τάσεις, μόδες και κουραφέξαλα, το μόνο σωστό που μπορεί να γίνει όταν Γκλασκοβιανοί πιάνουν ηλεκτρικές κιθάρες.

Το δισκάκι είναι μόνο ένα από τα διαμαντάκια της fuzz club records η οποία συστήνεται για βουτιά χωρίς καμία επιφύλαξη.


No comments: