03 December 2018

my style post rocks ~ mogwai στο academy 1/12

Οι Mogwai έχουν έρθει τόσες φορές στην Ελλάδα που υπάρχει ικανοποιητικό δείγμα για στατιστική επεξεργασία των εμφανίσεων τους. Προσπαθούσε να θυμηθεί ο Φαντασμένιος αν έχουν παίξει ποτέ 1 Δεκεμβρίου, ενδεχομένως να είχε ανακοινωθεί κάποτε αλλά μετά να άλλαξε η ημερομηνία. Το σίγουρο είναι πως αυτό ήταν το τέταρτο λαηβ επί της Πειραιώς και το συμπέρασμα που βγαίνει ως τώρα είναι πως από Πειραιώς 1 έως 210 οι Mogwai παίζουν καλά, ενώ από Πειραιώς 211 και κάτω γράφουν ιστορία. 
Για την ιστορία ας σημειωθεί πως έπαιξαν το 2 rights make 1 wrong το οποίο χρώσταγαν από το λαηβ στο plissken (τότε κάτι του είχε χαλάσει του Barry και το παράτησαν στην εισαγωγή). Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται η παρουσία του Αlex Μackay, o οποίος λογικά προσελήφθη ως ο αντι-Cummings για τις περιοδίες, ωστόσο μοιάζει πιο πολύ για βοηθός του Barry. Βασικά ο τύπος πως να το πει ο Φαντα και να μην παρεξηγηθεί, χμ, είναι κάπως, δηλαδή, χμ, μοιάζει λίγο άσχετος. Τα ρούχα, το μαλλί, το σώμα, η κίνηση δεν είναι Mogwai. Δηλαδή αν έχουν σκοπό να το πάνε σε ανανέωση προς αυτή την κατεύθυνση τότε δεν θα τα πάμε καλά. 
Συγγνώμη για την my style post rocks παρένθεση, πάμε στα πιο σημαντικά, δηλαδή στη μαλακία που σας δέρνει και κάνετε παλαμάκια σε λαηβ των Mogwai. Μα παλαμάκια ρε; Δηλαδή εσείς είστε ικανοί να κάνετε παλαμάκια και σε συναυλίες του Μότσαρτ ή των Sex Pistols. Εντάξει αυτά γίνονται όταν έχει πολύ κόσμο, δεν ξέρει ο Φάντα αν έγινε sold-out αλλά αν ήταν τότε μιλάμε για το πιο ανθρώπινο που έχει γίνει ποτέ σε αυτή τη χώρα.
Ένα μεγάλο μπράβο στον τύπο πίσω από τον Φάντα που φώναξε στο Satan το ΠΑΜΕ την κατάλληλη στιγμή, μισό δευτερόλεπτο πριν το κρεσέντο. Βασικά αυτή η στιγμή μαζί με το σεσημασμένο πια δευτερόλεπτο του I'm Jim Morrison I'm Dead -το οποίο στην στούντιο εκτέλεση είναι στο 3:57 ενώ στη ζωντανή εκδοχή λίγο πιο σύντομα (προχτες στο 3:22)- αρκούν για να έρχονται για συναυλίες οι Mogwai μέχρι να φτάσει ο ΠΑΟΚ τον γάβρο στις κούπες.

pic via Alma Barxo

No comments: