11 December 2018

φανταδέκα

Και τώρα η στιγμή που όλοι και οι τρεις περιμένατε. Το #10 έχει  Φαντασμένιος Vs Popaganda.gr. Η αλήθεια είναι πως με βαριά καρδιά θα πέσει στη μάχη ο Φάντα καθώς το κείμενο υπογράφει η συμπαθέστατη, γλυκυτάτη, νεαρά Ελένη Τζαννάτου. Μόλις διαβάσατε την μοναδική πρόταση εδώ μέσα, για το μήνα Δεκέμβριο, χωρίς ίχνος ειρωνείας. Υπάρχει βέβαια και ένα "αλλά" λίγο πιο μεγάλο από τη μαλακία του dpg. Είναι το γνωστό, αλλά για την Kim Deal ο Φαντασμένιος μπορεί να πάει κόντρα και στον Ίαν Βουγιούκα. 

{{ Την ακούσαμε: Το line up του επιτυχημένου Last Splash μπορεί να είναι και πάλι μαζί και ναι, η πρωταρχική ύλη είναι οι θαμπωμένες grunge κιθάρες, τα αρμονικά φωνητικά και οι αργόσυρτες μελωδίες.}}

Το Last Splash δεν έχει καμία σχέση με τις θαμπωμένες grunge κιθάρες, ό,τι και να είναι οι θαμπωμένες grunge κιθάρες. Εδώ μάλλον έχουμε να κάνουμε με το χάσμα των γενεών, είναι και που ο σχωρεμενος ο Kurt λάτρευε το Pod και στη σύγχρονη κοινωνία της υπερπληροφόρησης συμβαίνουν αυτά. Δεν κάνουμε δα και υψηλή ανάλυση.

{{ Ενώ όμως στο δίσκο του 1993 όλη αυτή η ενέργεια που σιγόβραζε στα κουπλέ έβρισκε την γκαζωμένη οδό ξεσπάσματος στα ρεφρέν, η νέα δουλειά των Breeders σου δίνει μία διαρκή αίσθηση αναμονής για κάτι που περιμένεις να συμβεί αλλά ποτέ δεν έρχεται, με τις αρκετές μπαλαντοειδείς μελωδίες να δίνουν στα κομμάτια μία τεμπέλικη χαριτωμενιά. Όμως το αποτέλεσμα δεν μπορεί να συνοδευτεί με κάτι παραπάνω από ένα τεμπέλικο μειδίαμα.}}

Και εδώ το γαμημενο το χάσμα των γενεών μας γαμάει και οι νέοι και νέες που βράζει το αίμα και έχουν πιάσει τη ζωή από τα αρχίδια μειδιούν, ενώ στην αντίπερα όχθη καλοβολεμένοι Συριζοσαραντάρηδες ενθουσιάζονται με την κλασική συνταγή κιθάρα μπάσο ντραμς, κομμάτια με αρχή μέση και τέλος και μια ψαγμένη διασκευή (Amon Duul ΙΙ) έτσι για να καταπολεμήσουμε την άνοια. Ο καθένας με τα δίκια του.

{{ Τρέξε μακριά: Αν δεν ξέρεις ποιά είναι η Surfer Rosa. }}


Έλα κοντά αν απογοητεύτηκες από τον τελευταίο δίσκο των Pixies.

No comments: