02 April 2007

Πως χτυπούν το πάτωμα οι άντρες



Ο fantasmenios βρισκόταν στις 14/03/2007 στο Λονδίνο για δουλείες. Το ίδιο και οι arcade fire. Από τη συνάντηση τους στο Bristol «μπίρo» academy έχει να θυμάται τα εξής:
Πριν τους
arcade fire βγήκε ο πολλά υποσχόμενος ντόπιος Patrick wolf στον οποίο ο fantasmenios δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία καθώς χάζευε το εκπληκτικό brixton academy, το οποίο σου έδινε την αίσθηση πώς βρίσκεσαι σε υπαίθριο χώρο, αίσθηση που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή που νιώθει κανείς εβρισκόμενος στο Gagarin 205.

Οι arcade fire παίξανε τα πάντα για να ευχαριστήσουν το κοινό. Ο ήχος ήταν όπως αναμενόταν πολύ καλός και γενικά η όλη παραγωγή άρτια. Το βρετανικό κοινό έδειξε και αυτό με τη σειρά του την αγάπη του στο συγκρότημα(4 μέρες sold out). Χαρακτηριστικό είναι ότι στο τμήμα καθήμενων ο κόσμος σηκωνόταν συνέχεια, αναγκάζοντας τους security να τρέχουν να επιβάλουν την τάξη καθώς ο fanatasmenios βαριόταν να σηκωθεί και δεν έβλεπε.

Και οι όρθιοι στο κάτω τμήμα προέβησαν σε ακρότητες (διαλύοντας τις θεωρίες περί ξενέρωτου αγγλικού κοινού) με αποκορύφωμα τον τύπο που συνέχιζε να χορεύει ακόμα και όταν τον μάζεψαν οι security

Οι arcade fire ήταν 10. Για αυτό δεν είναι απόλυτα σίγουρος καθώς τέτοιο rotation στην αλλαγή οργάνων δεν κάνουν ούτε οι sigur ros.
Ένας από αυτούς ο αδερφός (Will) του μπροστάρη (Win) και γκόμενου της Ρεγγίνας (που παίζει μόνο ντραμς ακορντεόν συνθεσάιζερ ξυλόφωνο… ) αφού δεν άφησε τίποτα όρθιο μπροστά του, μην έχοντας κάτι να χτυπήσει για να κρατήσει το ρυθμό στο laika άρχισε να χτυπά.. το πάτωμα. Δικαιώνοντας απόλυτα τη δήλωση της Σάρα (που παίζει το βιολί) στην observer «Θυμάμαι κάποτε που είχαμε παίξει πολλές συναυλίες στη σειρά και δεν την παλέυαμε καθόλου, σε μια από αυτές ο Will έφυγε και τότε κάποιος από τον κόσμο φώναξε: που είναι ο Will; ο Will είναι η ψυχή της μπάντας!». Σοφός αυτός ο κάποιος.




Παλιότερα οι arcade fire άνοιγαν τις συναυλίες με το wake up, τώρα τις κλείνουν. Μάλιστα ο κόσμος δε δεχόταν πως η συναυλία τελείωσε και συνέχισε να τραγουδά στο ρυθμό του τραγουδιού ακόμα και όταν άναψαν τα φώτα. Το οhhhhhh σε ρυθμό wake up ακουγόταν στις τουαλέτες, στους διαδρόμους, μέχρι το μετρό όπου παντού έβλεπες χαρούμενους ανθρώπους. Μερικοί ακούν ακόμα την ιαχή και αισθάνονται τυχεροί και γεμάτοι που πρόλαβαν να δουν τους arcade fire λίγο πριν ακυρώσουν τις επόμενες συναυλίες λόγο ασθένειας του Win. Πολλοί από αυτούς έδωσαν και 18 λίρες για την εδική έκδοση (ltd) του neon bible με το 3d εξώφυλλο που δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα. Την Κυριακή 18/03/2007 ο fantasmenios ήπιε τον καπουτσίνο του διαβάζοντας το ένθετο μουσικό περιοδικό της observer με τίτλο «could the arcade fire be the best band in the world?».


3 comments:

Anonymous said...

geia sou!!!

imoun kai go ekei...3 meres meta vevaia kai nomizo pos itan mia apo tis kaliteres empeiries tis zois mou! De mporo na to perigrapso...arisourgimatiki vradia!

sorry gia to anonymous alla eho toso kairo na grapso sto blog mou pou de thimamai to password ...meta apo auti ti synavlia ton ekapsa entelos ton egkefalo mou...

xristianna

fantasmenios said...

hello xristianna. Hμασταν 5 άτομα και η γενική διαπίστωση ήταν πως είδαμε τους radiohead των 00s.. θα μιλάμε στα εγγόνια μας για αυτές τις βραδιές!!

Anonymous said...

ego piga moni mou alla de me enoxlise katholou. periergos oi aggloi einai polu pio thermoi kai evgenikoi ap' oti perimena! Me afisan kai piga mprosta kai malista kapoia paidia pou itan polu psilotera, apo monoi tous me valan mprosta gia na vlepo kalitera!

asilipti synavlia...dystyxos den tous eixa dei tote tous radiohead (gmt...pali kala pou ipirhe sovaros logos)

me James eixa pathei plaka otan eixan erthei kai as min itan pote apo ta agapimena mou sygrotimata!

eseis eidate kai patrick wolf!! tyxeroi

xristianna